fbpx

Αιμορροΐδες: Πόνος κι Απελπισία

Οι ιστορικοί όλου του κόσμου συμφωνούν ότι οι αιμορροϊδες έχουν γίνει η αιτία που άλλαξε η πορεία της ιστορίας και σαν παράδειγμα αναφέρεται ο Μέγας Ναπολέων ο Βοναπάρτης, επειδή έπαθε οξεία αιμορροιδική θρόμβωση, απέτυχε να εκμεταλλευτεί ένα ρήγμα που βρισκόταν στην παράταξη του στρατού του στρατηγού Ουελλινγκτον επειδή ήταν πολύ ζαλισμένος κι αφηρημένος εξ αιτίας της ταραχής που του είχαν προκαλέσει οι αϋπνίες από τα φάρμακα και τα ναρκωτικά που έπαιρνε για να απαλλαγεί από τους πόνους που του προκαλούσαν οι αιμορροΐδες του, έτσι έχασε την μάχη του Βατερλό.

Αιμορροΐδες είναι πάντοτε η διόγκωση ή διαστολή των φλεβών του πρωκτού που στην πραγματικότητα πρόκειται για κιρσώσεις, φλέβες στο κατώτερο άκρο του παχέως εντέρου ή του απευθυσμένου. Υπάρχουν και εκδηλώνονται δυο είδη αιμορροΐδων: οι εσωτερικές και οι εξωτερικές. Όταν παρουσιάζονται λειτουργικές δυσχέρειες στο αποβλητικό σύστημα προκαλείται πολύς πόνος και σπάζουν οι φουσκάλες με το αίμα, έτσι έχουμε την αιμοροραγία, πράγμα οδυνηρό κι επικίνδυνο για όλη την υγεία, λόγω απώλειας αίματος που έχει σαν συνέπεια και άλλες δυσάρεστες επιπλοκές όπως ο χαμηλός αιματοκρίτης, η αναιμία κλπ

Θετικοί παράγοντες προκλήσεων, είναι η καθιστική ζωή, η υπερβολική χρήση μπαχαρικών, καφέδων, αλλαντικών, ξυδιού, αλκοολ και άλλων ανθυγιεινών ουσιών. Εκτός από τη δυσκοιλιότητα επίσης και η διάρροια προξενεί περιπλοκές αιμορροΐδων. Η αδυναμία να διατηρήσει ο ασθενείς χαλαρωμένους τους μυς του πρωκτού γίνεται αιτία να προκαλέσει αιμορροΐδες εξ αιτίας συνήθως μιας κακής και αφύσικης διαιτητικής, όπως είναι το φαγητό του σύγχρονου «πολιτισμένου» ανθρώπου.

Η ΑΙΤΙΑ πίσω από το πρόβλημα

Η μέχρι τώρα αντιμετώπιση της υγείας στη σύγχρονη εποχή από τους επαγγελματίες γιατρούς έχει να κάνει με την μηχανική πλευρά του σώματος. Το λάθος που κάνουν οι σχολές ιατρικής είναι ότι δεν παραδέχονται το γεγονός πως κάθε πεδίο της εκδήλωσης ενεργοποιείται και κατευθύνεται από ένα λεπτότερο πεδίο και οι αντιδράσεις του πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη. Ο επαγγελματίας γιατρός καταλαβαίνει τέλεια τους μηχανισμούς του σώματος, είναι γνώστης της φυσικής μηχανής και έχει κάποιες γνώσεις για την χημική σύστασή του, που όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι πλήρης.

Μπορεί ν’ αναπαράγει μέσα σ’ ένα δοκιμαστικό σωλήνα τη διαδικασία της πέψης, μπορεί να να παράγει με χημικές ουσίες ένα πεπτικό υγρό τόσο καλό όσο και το φυσικό. Ενώ προσπαθεί να ερευνήσει την διαδικασία της ζωής δεν έχει κατανοήσει τη φύση της. Δεν μπορεί να εξηγήσει τους λόγους που ένα οδυνηρό συναίσθημα όπως φόβος, μίσος, πόνος, οργή αλλάζει τις στομαχικές εκκρίσεις, ώστε τα πεπτικά υγρά να γίνονται άχρηστα και δηλητηριώδη. Μπορεί η επιστήμη σήμερα να αναπαράγει στο δοκιμαστικό σωλήνα της εκκρίσεις αλλά δεν μπορεί να αναπαράγει τις επιδράσεις του συναισθήματος στις εκκρίσεις.

Εκτός από την «κακή» σύγχρονη διατροφή για την αντιμετώπιση και την θεραπεία των αιμοροΐδων, πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν και η «Καταπιεσμένη Αγανάκτηση» που κρύβεται πίσω από αυτό το σύμπτωμα. Μεγάλος θυμός και πολύ άγχος σχετικά με την ποιότητα ζωής κυριαρχεί στο άτομο, ενώ είναι επιρρεπές σε απειλές για επικείμενες υποθετικές καταστροφές που πιστεύει ότι θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει. Φοβάται μήπως τον εκμεταλλευτούν, τον τρομάζει η σκέψη να αφεθεί συναισθηματικά, διατηρεί πάντα πάμπολλους λόγους και δικαιολογίες για να είναι εκνευρισμένος, αγχωμένος, θυμωμένος, που οι περισσότεροι από αυτούς τους λόγους έχουν σχέση με το οικονομικό.

Όμως δεν είναι τόσο απλή η λέξη «Αγανάκτηση» πόσο μάλλον οι λέξεις «Καταπιεσμένη Αγανάκτηση» για να την πάρετε έτσι ελαφρά τη καρδία … κάθε άλλο -ειδικά όσον αφορά το άρθρο μας σχετικά με την αιμορροϊδοπάθεια- αντίθετα να τους δώσετε την βαρύτητα που τους αξίζει γιατί μπορεί να μην κινδυνεύετε να χάσετε μια αυτοκρατορία όπως ο Μ. Ναπολέων, αλλά όπως γνωρίζετε πολύ καλά, ανταλλάσετε όλες τις αυτοκρατορίες της γης για να σωθείτε από την ταλαιπωρία και τον πόνο που συνοδεύει την αιμορροϊδοπάθεια.

Η αιμορροϊδοπάθεια πλήττει εξίσου και τα δύο φύλα.

Οι αιμορροΐδες είναι ογκίδια αγγειακού φλεβικού ιστού, οι οποίες προβάλλουν από τον πρωκτό. Η εμφάνιση των ογκιδίων αυτών οφείλεται κατά βάση στην φλεβική στάση στην περιοχή λόγω του τεινεσμού. Όλοι οι άνθρωποι έχουν στον πρωκτό τους ένα δίκτυο υποβλεννογονίων φλεβών, τις αιμορροϊδικές φλέβες, οι οποίες όταν για διάφορους λόγους διαταθούν αναπτύσσονται τότε οι εσωτερικές ή εξωτερικές αιμορροΐδες. Αιμορροϊδοπάθεια είναι μία από τις συχνότερες καταστάσεις που εμφανίζεται στον πληθυσμό των δυτικών κοινωνιών. 50% των ανδρών και γυναικών υπολογίζεται ότι θα εμφανίσουν αιμορροϊδοπάθεια σε κάποια περίοδο της ζωής τους. Από αυτές τις περιπτώσεις περίπου 10-20% θα απαιτήσει κάποια ιατρική επέμβαση. Παράγοντες κινδύνου γιά δημιουργία αιμορροΐδων είναι η κληρονομικότητα, η δυσκοιλιότητα, και η καθιστική ζωή. Ο Peter Lord πιστεύει ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν αιμορροΐδες αλλά μόνο το 50% αυτών έχει σαφή συμπτωματολογία.

Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί η συχνότητα εμφάνισης των αιμορροΐδων, καθώς πολλοί πάσχοντες δεν επισκέπτονται ιατρό. Πιστεύεται, ωστόσο, ότι οι συμπτωματικές αιμορροΐδες επηρεάζουν τουλάχιστον το 50% του αμερικανικού πληθυσμού κάποια στιγμή στη ζωή του και περίπου 5% του πληθυσμού επηρεάζεται μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Αμφότερα τα φύλα εμφανίζουν ισάριθμα περίπου κρούσματα της πάθησης με τα ποσοστά να εκτινάσσονται σε ηλικίες μεταξύ 45 και 65 ετών. Περισσότερα κρούσματα εμφανίζονται στους Καυκάσιους και σε άτομα υψηλότερης κοινωνικοοικονομικής κατάστασης. Τα αποτελέσματα από θεραπείες είναι θετικά σε μακροχρόνια βάση, ενδέχεται όμως ορισμένα άτομα να επανεμφανίζουν συμπτώματα. Πρόληψη με α) την αύξηση των φυτικών ινών στη διατροφή (πράσινα λαχανικά, χόρτα, ψύλιο, προϊόντα δημητριακών ολικής αλέσεως, κ.λπ.), β) τη μείωση των τροφών που μπορεί να δράσουν ερεθιστικά (καρυκεύματα, οινόπνευμα, καφεΐνη), γ) την αύξηση πρόσληψης υγρών, δ) τη σωματική άσκηση (κίνηση), ε) τη ρύθμιση των κενώσεων σε καθημερινή βάση.

Οι αιμορροΐδες ανάλογα με το μέγεθος και τον τρόπο εμφάνισης των κατατάσσονται σε βαθμούς.

*Οι αιμορροΐδες πρώτου βαθμού δεν προβάλλουν καθόλου έξω από τον πρωκτό αλλά μπορεί να αιμορραγήσουν.
*Οι αιμορροΐδες δευτέρου βαθμού προβάλλουν μόνο κατά την διάρκεια της αφόδευσης και επανέρχονται αυτόματα μέσα στον πρωκτό.
*Οι αιμορροΐδες τρίτου βαθμού επανέρχονται στον πρωκτό μόνο με βοήθεια.
*Οι αιμορροΐδες τετάρτου βαθμού παραμένουν πάντοτε έξω από τον δακτύλιο του πρωκτού.

Το βασικότερο πρόβλημα που δημιουργούν οι αιμορροΐδες είναι η αιμορραγία. Το αίμα που χάνεται μπορεί να είναι σε αρκετή ποσότητα, οπότε μπορεί να εμφανισθεί σιδηροπενική αναιμία. Εκτός από αυτό, οι αιμορροΐδες προκαλούν πόνο, δυσφορία, αίσθημα ατελούς κένωσης, εκροή υγρών και κνησμό.

Αλλάζοντας τον ρου της θεραπείας των αιμορροΐδων

Συχνότητες από Γεννήτρια Βιορρύθμισης: Θεραπεία ανώδυνα με ασφάλεια

Η αντιμετώπιση μέχρι τώρα είναι ή φαρμακευτική ή χειρουργική. Σήμερα έχουμε στα χέρια μας τις Συχνότητες.

Ειδικό πρόγραμμα εκπομπής Συχνοτήτων από Γεννήτρια Βιορρύθμισης. Έρευνες σε ένα μεγάλο αριθμό ασθενών έδειξαν ότι ο συνδυασμός προγράμματος βιοανάδρασης ψυχολογικής και κυκλοφορικής λειτουργίας μαζί με ειδικές συχνότητες ανάπλασης των ιστών της περιοχής λύνει οριστικά το πρόβλημα «Αιμορροΐδες» με 3 μόνο επισκέψεις, αναίμακτα, ανώδυνα και οικονομικά. Σ’ έναν απέραντο κόσμο ενέργειας και συχνοτήτων, ευχαριστώ το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων το τμήμα φυσιατρικής, για τις πολύτιμες συμβολές και εργασίες του πάνω στο θέμα αυτό. Η επιστασία και το ανοιχτό μυαλό της επιστημονικής ομάδας συμπληρώνει τη θεραπευτική προσέγγιση. Αφιερώστε λοιπόν 3 ώρες από το χρόνο σας και απαλλαγείτε από τις αιμορροΐδες συντονίζοντας το φυσικό και ψυχολογικό πεδίο.

Ο Δεκάλογος των πλεονεκτήματων της μεθόδου είναι:
1) Καθόλου πόνος σε σχέση με τις άλλες τεχνικές
2) Μηδενικά ποσοστά επιπλοκών
3) Διόρθωση του προβλήματος ανάλογα με το μέγεθος κάθε αιμορροΐδας
4) Σεβασμό στην ανατομία της περιοχής
5) Δυνατότητα να εφαρμοστεί σε όλες τις ηλικίες καθώς και σε άτομα με ακράτεια
6) Δεν δημιουργεί πρόβλημα σε μελλοντικές επεμβάσεις στην περιοχή
7) Προλαμβάνει μελλοντικές υποτροπές καθώς αντιμετωπίζει τόσο τις κύριες όσο και τις δευτερεύουσες αιμορροΐδες
8) Μπορεί να διορθώσει προβλήματα και επιπλοκές προηγούμενων επεμβάσεων στις αιμορροΐδες
9) Αντιμετωπίζει τόσο την αιμορραγία όσο και την πρόπτωση των αιμορροΐδων
10) Δεν επηρεάζει το σφιγκτήρα, ούτε δημιουργεί στένωση του πρωκτού

Gastro Natural Center – Entero.gr | Φυσικοπαθητικό Κέντρο Υγείας και Ευεξίας
Παπαγιάννη Φυλακτού Ευαγγελία
Φυσικοπαθητικός – College of Naturopathic & Complementary Medicine
Λ. Μεσογείων 231, Νέο Ψυχικό, Αθήνα | Τηλ. 2106745399
email: info@entero.gr