fbpx

Θεραπεiα ONDAMED

Το ONDAMED επινοήθηκε στο Schwanau της Γερμανίας από τον ηλεκτρονικό μηχανικό Rolf Binder.
Η τεχνολογία είναι το αποτέλεσμα 25 ετών έρευνας σε βιοφυσικές ιατρικές δοκιμές και θεραπείες που οδήγησαν στην ανάπτυξη πολλών γνωστών και εξελιγμένων θεραπευτικών συσκευών. Με βάση αυτή την εμπειρία, ο Rolf Binder ανακάλυψε πώς να ανακρίνει τα συστήματα επικοινωνίας του σώματος και να εισάγει σήματα που διεγείρουν τη φυσική διαδικασία επούλωσης. Οι επαγγελματίες υγείας παγκοσμίως χρησιμοποιούν το ONDAMED με αξιοσημείωτη επιτυχία για πάνω από μια δεκαετία.
Τα τελευταία 50 χρόνια, επιστήμονες και μηχανικοί έχουν αναπτύξει διάφορες τεχνικές «ψάχνοντας» μέσα στο σώμα για τη διάγνωση ασθενειών και τραυμάτων. Παραδείγματα περιλαμβάνουν ακτίνες Χ, αξονικές τομογραφίες, μαγνητική τομογραφία, υπερηχογράφημα κ.λπ. Παρόμοιες θεραπείες παρέχονται από την ενέργεια από τα λέιζερ, κ.λπ. Τα παλμικά ηλεκτρομαγνητικά πεδία (PEMF) είναι μια ακόμη μη επεμβατική πρωτοποριακή μέθοδος θεραπείας.
Το ONDAMED συνδυάζει το PEMF με τη παλμική βιοανάδραση για να επιτρέψει στον ασκούμενο να ανακουφίσει τον πόνο, να βελτιώσει τη λειτουργία και την κυκλοφορία των κυττάρων και να προωθήσει τη χαλάρωση.  Πως δουλεύει Το ONDAMED βασίζεται στην αρχή της ηλεκτρομαγνητικής επαγωγής. Η συσκευή παράγει ένα εξαιρετικά εστιασμένο  παλμικό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που διεισδύει βαθιά σε μια στοχευμένη περιοχή του σώματος για να διεγείρει ανώδυνα τους ιστούς και να «ξεκινήσει» τις κυτταρικές δραστηριότητες.  Το σύστημα ONDAMED συμπληρώνει άλλες θεραπείες, όπως φαρμακευτικά προϊόντα, ομοιοπαθητικά φάρμακα, συμπληρώματα διατροφής και άλλες θεραπευτικές μεθόδους. Οι ασθενείς ανταποκρίνονται ταχύτερα και τα αποτελέσματα είναι πιο μακροχρόνια.
Η ONDAMED φέρνει την πρακτική του General naturopathy care στην αιχμή, καθώς ενσωματώνει τα πιο πρόσφατα επιστημονικά ευρήματα σχετικά με το πώς αυτορυθμίζεται το ανθρώπινο σώμα. Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του ONDAMED είναι ότι μας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθούμε τις αποκρίσεις των ασθενών σε μια μεγάλη ποικιλία λεπτών ηλεκτρομαγνητικών πεδίων που εισάγονται μέσω ενός εφαρμοστή λαιμού και να επιλέγουμε ποιες συχνότητες ή προγράμματα συχνοτήτων είναι τα καταλληλότερα. Αυτά τα σήματα εισάγονται στη συνέχεια με έναν εφαρμοστή χειρός ή/και έναν εφαρμοστή μεγαλύτερης μήτρας.
Το ONDAMED παρέχει ένα αποτελεσματικό, ανώδυνο και μη επεμβατικό συμπλήρωμα Το ONDAMED μπορεί να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα των συμβατικών θεραπειών και μπορεί να επιταχύνει την ανάρρωση και να μειώσει τις παρενέργειες.  Μηχανισμός δράσης Όταν υπάρχει μια απόκλιση από μια υγιή σύγχρονη δόνηση, αυτά τα μέρη εμφανίζουν χαμηλότερη ενέργεια ή χαοτική ασύγχρονη δόνηση. Ακριβώς όπως τα μικρομαγνητικά πεδία που εκτίθενται σε παλμούς επαγωγής παράγουν ροή ηλεκτρονίων, οι παλμοί ONDAMED μετατρέπουν τις στατικές και μπλοκαρισμένες μη ρυθμιστικές περιοχές σε δυναμική λειτουργικότητα.  Προσθέτει ενέργεια μέσω εφέ φυσικού συντονισμού. Αυξάνει το ηλεκτρικό δυναμικό των ιστών που βρίσκονται σε εξασθενημένη κατάσταση. Επαναφέρει τις κανονικές λειτουργίες. Προωθεί τη χαλάρωση όπως αποδεικνύεται από αλλαγές στα εγκεφαλικά κύματα.

Τι να περιμένεις

Το ONDAMED είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα που εστιάζει στις υποκείμενες παθήσεις και όχι στα συμπτώματα. Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας, ένας ασθενής κάθεται άνετα πλήρως ντυμένος σε μια καρέκλα ή ξαπλώνει σε ένα κρεβατι Οι ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν ένα ήπιο μυρμήγκιασμα, ένα αίσθημα ζεστασιάς ή τίποτα απολύτως. Μια τυπική θεραπεία διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Οι ασθενείς αναφέρουν σταθερά ότι αφήνουν μια συνεδρία νιώθοντας λιγότερο πόνο, πιο χαλαροί και ανανεωμένοι, ικανοί να σκέφτονται πιο καθαρά και καλύτερα προετοιμασμένοι για τις προκλήσεις της ζωής. 

Η τεχνολογία ONDAMED, είναι ένα μη επεμβατικό, ιατρικό πολυμηχάνημα υγείας, αποτοξίνωσης αλλά και αντιγήρανσης για πρόληψη και θεραπεία πολλαπλών ψυχολογικών ή παθολογικών προβλημάτων του οργανισμού μας. Λειτουργεί με την μέθοδο του Μοριακού Βιοσυντονισμού (Biofeedback), με πολύ χαμηλά παλμικά ηλεκτρομαγνητικά κύματα, όπου μετά από εξατομικευμένη διάγνωση, επιτυγχάνουμε αποτοξίνωση και υποστηρικτική θεραπεία στα προβλήματα του οργανισμού μας. Απευθύνεται σε όλους όσους πάσχουν από υπερβολικό stress ή και άλλα χρόνια παθολογικά προβλήματα όπως παχυσαρκία, διαβήτη, εμμηνόπαυσιακό σύνδρομο, υπογονιμότητα, μειωμένη λίμπιντο, υπερλιπιδαιμία, αυπνοία, προβλήματα θυρεοειδούς κλπ. Μέσω της σωστής διάγνωσης βοηθάει με μοναδικό τρόπο τον οργανισμό μας να αποβάλλει την αρνητική ενέργεια και τις βλαβερές τοξίνες που συσσωρεύονται στον οργανισμό και προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην υγεία μας όπως αντιγήρανση, ενίσχυση του ανοσοποιητικού, επιτάχυνση του μεταβολισμού, ενεργοποίηση της λέμφου, ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, αύξηση της ενέργειας, της κινητικότητας και βελτίωση πεπτικών, ηπατικών, καρδιακών και νευρολογικών προβλημάτων. Ενώ ο εφαρμοστής λαιμού εκπέμπει μια μεγάλη ποικιλία λεπτών ηλεκτρομαγνητικών πεδίων και διερευνά τη βιολογία  του ασθενούς κυρίως μέσω του κεντρικού νευρικού συστήματος, ο θεραπευτής αναμένει μια αντίδραση από τον παλμό του ασθενούς στο εισερχόμενο ερέθισμα του ONDAMED.
Η παλμική αντίδραση γίνεται αισθητή ως αύξηση ή μείωση του πλάτους, της ισχύος ή της έντασης του παλμού. Αυτή η αντίδραση θεωρείται ότι είναι ένα αποτέλεσμα ενεργοποίησης που προέρχεται από το αυτόνομο νευρικό σύστημα και όχι απευθείας από το καρδιαγγειακό σύστημα. Το αυτόνομο νευρικό σύστημα εξυπηρετεί μια άκρως ενδιαφέρουσα πύλη προς πιθανώς μέρος του συνειδητού και του υποσυνείδητου μας. Ως εκ τούτου, παρέχεται πρόσβαση σε πληροφορίες που ανακτώνται με τη παλμική αντίδραση/αγγειακό αυτόνομο σήμα του ασθενούς, οι οποίες διαφορετικά θα ήταν δύσκολο να έχουν πρόσβαση. Διαχείριση άγχους ONDAMED Διαχείριση Στρες ,Βιοανάδραση Το άγχος έχει συχνά συναισθηματικές και σωματικές συνέπειες. Οι αντιδράσεις στρες αναγκάζουν το σώμα μας να απελευθερώσει τις ορμόνες αδρεναλίνη και κορτιζόλη, που μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο καρδιακό ρυθμό και αρτηριακή πίεση και αλλαγές στο ανοσοποιητικό, στο πεπτικό μας σύστημα ή στο αναπαραγωγικό μας σύστημα. Η παρατεταμένη έκθεση σε αυτές τις ορμόνες μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική φθορά στο σώμα και το μυαλό, συχνά επηρεάζοντας μια σειρά από ιατρικές και ψυχολογικές καταστάσεις.  Η βιοανάδραση είναι μια μη επεμβατική διαδικασία που βοηθά να κατανοήσετε καλύτερα πώς το άγχος, τα συναισθήματα που είναι δύσκολο να διαχειριστείτε και οι περιστασιακοί παράγοντες επηρεάζουν το σώμα σας. Παρέχει άμεση ανατροφοδότηση σχετικά με το επίπεδο φυσικής αντιδραστικότητας (όπως ο καρδιακός σας ρυθμός ή η μυϊκή ένταση) στο στρες. 

Τεχνικές διαχείρισης και ανακούφισης του άγχους με το ONDAMED 

Η βιοανάδραση διδάσκει στους ασθενείς πώς να διαχειρίζονται το άγχος τους για να ζήσουν πιο υγιείς και πιο ευτυχισμένες ζωές. Είναι εύκολο, μη επεμβατικό και δεν υπάρχουν γνωστές παρενέργειες. Η βιοανάδραση είναι μια βιώσιμη θεραπευτική λύση για τους ασθενείς ώστε να ελέγχουν τη συναισθηματική τους απόκριση σε μια ποικιλία εξωτερικών και εσωτερικών παραγόντων. Αυτή η μέθοδος ανακούφισης από το στρες ενδυναμώνει τους ασθενείς, κάτι που δυνητικά επηρεάζει τη συνολική τους φυσιολογική, διανοητική, συναισθηματική και πνευματική κατάσταση. Σύστημα ONDAMED για τη διαχείριση του άγχους Το άγχος είναι ένας συμπαράγοντας στις περισσότερες διαδικασίες χρόνιων ασθενειών. Βοηθώντας τους ασθενείς να αντιμετωπίσουν καλύτερα το άγχος τους, αυξάνονται οι πιθανότητές τους να ξεπεράσουν τα συμπτώματα και τις ασθένειές τους.  Η συσκευή ONDAMED είναι μια έξυπνη προσέγγιση για την παροχή διέγερσης με τη γλώσσα επικοινωνίας του σώματός σας, η οποία είναι ηλεκτρομαγνητική.  Η επιτυχία της μεθόδου ONDAMED για τη διαχείριση του στρες είναι η εξατομίκευση της στοχευμένης τοπικής διέγερσης συχνότητας που ευαισθητοποιεί τον ασθενή για να ξεπεράσει το άγχος και τις διαταραχές που σχετίζονται με το στρες.