Αντίο, αιμορροΐδες!

Οι περισσότεροι από εμάς, έχουν σε κάποιο σημείο στο χρόνο υποφέρει από αιμορροΐδες. Πρόκειται για μία από τις πιο κοινές ιατρικές παθήσεις που αντιμετωπίζουν άνδρες και γυναίκες.

Οι αιμορροΐδες είναι ογκίδια αγγειακού φλεβικού ιστού, οι οποίες προβάλλουν από τον πρωκτό. Η εμφάνιση των ογκιδίων αυτών οφείλεται κατά βάση στην φλεβική στάση στην περιοχή λόγω του τεινεσμού. Όλοι οι άνθρωποι έχουν στον πρωκτό τους ένα δίκτυο υποβλεννογονίων φλεβών, τις αιμορροϊδικές φλέβες, οι οποίες όταν για διάφορους λόγους διαταθούν, αναπτύσσονται τότε οι εσωτερικές ή οι εξωτερικές αιμορροΐδες.

Οι εσωτερικές αιμορροΐδες βρίσκονται στο εσωτερικό του πρωκτικού καναλιού, όπου προκαλούν πρωτίστως το σύμπτωμα της διαλείπουσας αιμορραγίας, συνήθως με τις κινήσεις του εντέρου, και μερικές φορές βλεννογόνους απαλλαγής. Συνήθως είναι ανώδυνες. Οι εσωτερικές αιμορροΐδες, επίσης, μπορεί να προεξέχουν έξω από τον πρωκτό, όπου εμφανίζονται ως μικρές μάζες.

Οι εξωτερικές αιμορροΐδες βρίσκονται ακριβώς έξω από το πρωκτικό άνοιγμα, όπου προκαλούν κυρίως συμπτώματα όπως πρήξιμο ή ενοχλητικές προεξοχές και μερικές φορές δυσφορία. Το πρήξιμο και η δυσφορία μπορεί να συμβεί μόνο κατά διαστήματα. Οι εξωτερικές αιμορροΐδες μερικές φορές αναπτύσσουν θρόμβο αίματος στο εσωτερικό τους, συχνά μετά από διάρροια ή δυσκοιλιότητα.

Τα συμπτώματα των αιμορροΐδων περιλαμβάνουν:

 • Φωτεινό κόκκινο αίμα στο χαρτί τουαλέτας, στην επιφάνεια των κοπράνων ή στο χρώμα του νερού στη λεκάνη της τουαλέτας.

 • Μαλακή μάζα που προεξέχει από τον πρωκτό που μπορεί να εκπληρώσει τους βλεννογόνους.

 • Οίδημα, ερεθισμό και ήπια δυσφορία, ειδικά μετά από διάρροια ή δυσκοιλιότητα.

Η θεραπεία των αιμορροΐδων έχει περάσει πλέον σε άλλο επίπεδο τεχνικής που διατηρεί τη φυσιολογία και τη δομή της περιοχής. Στόχος δεν είναι επ’ ουδενί η αφαίρεσή τους, αλλά το αντίθετο, η διατήρησή τους με όσο το δυνατόν πιο απαλή επέμβαση.

Στις αιμορροΐδες, όπως και σε άλλες παθήσεις του πρωκτού, η χειρουργική αφαίρεση δεν ενδείκνυται, αντιθέτως είναι σχεδόν απαγορευτική. Γι’ αυτό οι μεγάλες επεμβάσεις αφαίρεσης των αιμορροΐδων, του σφιγκτήρα ή των συριγγίων θεωρούνται σήμερα ξεπερασμένες. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί το αιμορροϊδικό πλέγμα συνιστά μια φυσιολογική δομή στο σώμα μας και όχι κάποιο άχρηστο γενετικό υπόλειμμα. Για να υπάρχει στο σώμα μας, κάπου εξυπηρετεί και εν προκειμένω σε ορισμένες σημαντικές λειτουργίες, όπως είναι η εγκράτεια του σφιγκτηριακού μηχανισμού του πρωκτού.

Πέρα όμως από το ότι τις χρειαζόμαστε, δεν πρέπει να αφαιρούνται γιατί υποβάλλουν τον ασθενή σε πραγματικό μαρτύριο. Πονάει αφόρητα για εβδομάδες με το χειρότερο δυνατό πόνο που μπορεί να νιώσει κανείς στις παθήσεις πρωκτού. Επιπλέον, η περιοχή του πρωκτού παρουσιάζει στενώσεις που δύσκολα διορθώνονται, αλλά και ακράτεια αερίων ή και κοπράνων, που ουσιαστικά δεν διορθώνονται.

Η αντιμετώπιση μέχρι τώρα είναι ή φαρμακευτική ή χειρουργική. Σήμερα έχουμε στα χέρια μας τις ”Συχνότητες”, όπως ονομάζεται είναι η πιο σύγχρονη μέθοδος αντιμετώπισης των αιμορροΐδων. Είναι η μοναδική τεχνική που είναι πραγματικά αναίμακτη, ανώδυνη και αποτελεσματική, χωρίς να έχει επιπλοκές.

Η Δυναμική Βιορύθμιση του οργανισμού επιτελείται από τη γεννήτρια παραγωγής ηλεκτρομαγνητικών πεδίων χαμηλής έντασης και συχνότητας η οποία συνοδεύεται από μία συσκευή ελέγχου. Πρόκειται για μία ηλεκτρονική συσκευή παραγωγής κυμάτων που εκπέμπει στο φάσμα συχνοτήτων 10KHz και 1MHz, συχνότητες απόλυτα ασφαλείς για τον άνθρωπο. Είναι πιστοποιημένη σε επίπεδο χαρακτηριστικών λειτουργίας και εναρμονίζεται με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας.

Πλεονεκτήματα της μεθόδου:

 • Καθόλου πόνος σε σχέση με τις άλλες τεχνικές
 • Μηδενικά ποσοστά επιπλοκών
 • Διόρθωση του προβλήματος ανάλογα με το μέγεθος κάθε αιμορροΐδας
 • Σεβασμό στην ανατομία της περιοχής
 • Δυνατότητα να εφαρμοστεί σε όλες τις ηλικίες καθώς και σε άτομα με ακράτεια
 • Δεν δημιουργεί πρόβλημα σε μελλοντικές επεμβάσεις στην περιοχή
 • Προλαμβάνει μελλοντικές υποτροπές καθώς αντιμετωπίζει τόσο τις κύριες όσο και τις δευτερεύουσες αιμορροΐδες
 • Μπορεί να διορθώσει προβλήματα και επιπλοκές προηγούμενων επεμβάσεων στις αιμορροΐδες
 • Δεν επηρεάζει το σφιγκτήρα, ούτε δημιουργεί στένωση του πρωκτού

Μην διστάζετε να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας, θεραπεύοντας το σώμα σας από την αιμορροϊδοπάθεια μια και καλή.