fbpx

Η ευεργετική δράση του πυριτίου.

Από όλα τα μέταλλα που ίσως παίρνετε μέσω διαφόρων συμπληρωμάτων διατροφής, λίγα θα μπορούσαν να σταθούν επάξια απέναντι σε αυτό. Ο λόγος γίνεται για το πυρίτιο και τα μοναδικά του οφέλη στην υγεία του οργανισμού μας. Το πυρίτιο είναι το δεύτερο πιο άφθονο στοιχείο στον πλανήτη (το οξυγόνο είναι το πρώτο)!

Ποια είναι όμως η ευεργετική του δράση;

χει ανασταλτικές επιδράσεις στη στεφανιαία νόσο.

-Βοηθά στην αποκατάσταση και τη διατήρηση ζωτικής σημασίας ιστού των πνευμόνων, προστατεύοντας τους πνεύμονες από τη ρύπανση. Διατηρώντας ή αναδομώντας την ελαστικότητα του πνευμονικού ιστού, το διοξείδιο του πυριτίου μειώνει τη φλεγμονή στη βρογχίτιδα.

-Λειτουργεί σαν ένα φάρμακο κατά του βήχα. Τονώνει την κορυφή του αναπνευστικού συστήματος (μύτη, φάρυγγα και λάρυγγα) και μειώνει το πρήξιμο λόγω της θετικής δράσης του πάνω στο λεμφικό σύστημα.

-Διατηρεί την εμμηνόπαυση χωρίς στρες, βοηθώντας στην αποφυγή πολλών ανεπιθύμητων παρενεργειών της εμμηνόπαυσης. 

-Το πυρίτιο συνεργάζεται με άλλα αντιοξειδωτικά για να αποφύγει την πρόωρη γήρανση και επίσης να διατηρήσει τη νεανικότητα.

-Ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα αντιοξειδωτικά, όπως το οργανικό διοξείδιο του πυριτίου, προστατεύουν από την επικίνδυνη ακτινοβολία.

-Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των πολύτιμων λίθων των νεφρών και να θεραπεύσει λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Είναι ένα φυσικό διουρητικό, το οποίο θα μπορούσε να αυξήσει την απέκκριση των ούρων κατά 30%, εξαλείφοντας έτσι το σύστημα απομάκρυνσης του νερού και την ανοικοδόμηση της φυσιολογικής λειτουργίας στα ζωτικά όργανα.

-Η ύπαρξη επαρκούς ποσότητας πυριτίου στο πεπτικό σύστημα θα μειώσει τη φλεγμονή στο σύστημα. Μπορεί να προκαλέσει απολύμανση στην κατάσταση του στομαχικού και εντερικού καταρράκτη και των προβλημάτων του στομάχου. Επίσης, μπορεί να αποτρέψει τη διάρροια και το αντίθετο, τη δυσκοιλιότητα.

-Βοηθάει στην ομαλοποίηση του ιστού της αιμορροΐδας.

-Το πυρίτιο περιλαμβάνει μια ευχάριστη παρενέργεια: μπορεί να ανακουφίσει την δυσφορία πίσω, η οποία συχνά προκαλεί προβλήματα στους ηλικιωμένους.

-Αποδεικνύεται αποτελεσματικό με την αποβολή των γυναικών, τα αποστήματα και τα προβλήματα στο στομάχι, στον κόλπο και τον τράχηλο, επιπλέον της μαστίτιδας (ειδικά για τις μητέρες που θηλάζουν).

-Η κατανάλωση διοξειδίου του πυριτίου λειτουργεί σαν μια ενθαρρυντική στρατηγική για τη μείωση της φλεγμονής στο μέσο αυτί. Λόγω της πλεονεκτικής αποτελεσματικότητας έναντι του λεμφικού συστήματος, το διοξείδιο του πυριτίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως παράγοντας κατά της διογκώσεως, από τους λεμφαδένες εντός του λαιμού.

-Τονώνει τους αμυντικούς μηχανισμούς.

-Ομαλοποιεί την κυκλοφορία του αίματος και ρυθμίζει τα υψηλά επίπεδα πίεσης αίματος (υπέρταση).

-Μειώνει τον ίλιγγο, τον πονοκέφαλο, την εμβοή (βουητό από τα αυτιά) και την αϋπνία.

-Βοηθάει τον διαβήτη με την εμπορική σύνθεση του ανασταλτικού παράγοντα ελαστάσης μέσω του παγκρέατος.

-Με την ενίσχυση της ελαστικότητας των αρθρώσεων, το διοξείδιο του πυριτίου βοηθά τους ρευματισμούς.

-Βοηθάει στην απομάκρυνση ή την ανακούφιση της νόσου του Αλτσχάιμερ, σταματώντας την απορρόφηση αλουμινίου και εξαλείφει το αλουμίνιο στον ιστό.Το πυρίτιο μπορεί να διεγείρει τη μεταβολική διαδικασία και τη διαίρεση των κυττάρων.

-Καθυστερεί τη γήρανση στον ιστό πιο νεανικών ανθρώπων.

-Αυξάνει την κινητικότητα και μειώνει την ταλαιπωρία στην οστεοαρθρίτιδα και τις αρτηριοσκληρωτικές συνθήκες.

-Ομορφύνει τα μαλλιά με λάμψη, ελαστικότητα και αντοχή.

-Παρατείνει και επιβραδύνει τη γήρανση του προσώπου.

Η δοσολογία πυριτίου που μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετα σε τέλεια αποτελέσματα, με βάση την έρευνα του καθηγητή Loeper είναι 20-30mg. Οποιαδήποτε περίσσεια ποσότητα πυριτίου που δεν είναι απαραίτητο θα απομακρυνθεί αμέσως με την κυκλοφορία του αίματος, το νεφρικό σύστημα και το πεπτικό σύστημα.

Οι περισσότεροι από εμάς χρειαζόμαστε το πυρίτιο, ανεξάρτητα από το πόσο χρονών είμαστε. Το πυρίτιο έχει άμεση σχέση με την απορρόφηση όλων των άλλων ορυκτών που απαιτεί το ανθρώπινο σώμα για να διατηρήσει την καλή υγεία. Το πυρίτιο συμβάλλει στο υψηλό επίπεδο ύπαρξης, ενώ παράλληλα ενισχύει την αντοχή και την καλή διάθεση. Πολλοί θα παρατηρήσουν αποτελέσματα μέσα στις πρώτες ημέρες χρήσης.