Η υγεία του εντέρου και η πρόληψη του καρκίνου πάνε χέρι-χέρι.

Η χλωρίδα του εντέρου (γνωστό ως μικροβίωμα), είναι σημαντική προϋπόθεση για την πρόληψη του καρκίνου. Η υγεία του εντέρου είναι ζωτικής σημασίας. Είναι γεγονός, ότι η καλή χλωρίδα του εντέρου βοηθάει να αποτραπεί και να καταπολεμηθεί ο καρκίνος.
Καλλιεργώντας τα ωφέλιμα βακτήρια του εντέρου, είναι η πρώτη γραμμή άμυνας κατά του καρκίνου και πολλών άλλων σοβαρών ασθενειών. Αυτό, επιτυγχάνεται με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την καταπολέμηση από τις τοξίνες, τα βαρέα μέταλλα, τα παράσιτα, τους μύκητες και από άλλα επιβλαβή βακτήρια.
Δυστυχώς, στην ιατρική κοινότητα δεν αναγνωρίζεται η σημασία του γαστρεντερικού συστήματος στο σύνολο της υγείας.
Ο άνθρωπος, ο οποίος ηγείται την έρευνα της ανοσοθεραπείας του καρκίνου, της εταιρείας Roche, Daniel Chen, έχει πει:

 «Πριν από πέντε χρόνια, αν με ρωτούσατε για τα βακτήρια στο έντερο, αν παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανοσολογική κατάσταση, κατά πάσα πιθανότητα θα το χλεύαζα»

Προκειμένου να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό σύστημα, για την πρόληψη του καρκίνου (και όχι μόνο), θα πρέπει να ενισχύσουμε την καλή χλωρίδα του εντέρου.

Το ανθρώπινο μικροβίωμα, είναι ένα απίστευτο δίκτυο των 100 τρισεκατομμυρίων οργανισμών, που ζουν μέσα και πάνω στο σώμα. Είναι κατασκευασμένο από ευεργετικά βακτήρια, καθώς και μύκητες, ιούς και βακτήρια τα οποία δεν είναι τόσο ευεργετικά. Χρειαζόμαστε αυτό το μικρόκοσμο για να επιβιώσουμε. Η σχέση μεταξύ αυτών και των ανθρώπων που τους μεταφέρουν είναι συμβιωτική στη φύση.

Τα αντιβιοτικά διαταράσουν τη σχέση αυτή με παρόμοιο τρόπο, όπως η χημειοθεραπεία επηρεάζει το ανθρώπινο σώμα. Η χημειοθεραπεία σκουπίζει τα απόλυτα υγιή, μη καρκινικά κύτταρα μαζί με τα καρκινικά κύτταρα. Ομοίως, τα αντιβιοτικά μπορούν να εξαφανίσουν όλα τα βακτήρια (τα κακά βακτήρια, καθώς και τα καλά, που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τα κακά βακτήρια).

Η υπερβολική χρήση των αντιβιοτικών, είναι η κύρια αιτία της αύξησης των κρουσμάτων του καρκίνου, καταστρέφοντας ό,τι μας κρατά υγιείς.

Η δημιουργία του μικροβίωματος του εντέρου, είναι ο τρόπος για την πρόληψη του καρκίνου, την καταπολέμηση του καρκίνου, και μιας μακρύτερης, υγιέστερης ζωής συνολικά.

Υπάρχουν τρεις σημαντικοί πυλώνες της καταπολέμησης του καρκίνου, οι οποίοι συμβάλλουν στη βελτίωση της υγείας του γαστρεντερικού συστήματος:

Συναισθηματικός Καθαρισμός – Αποτοξίνωση – Διατροφή

Ο πιο γρήγορος τρόπος για την οικοδόμηση και την ενίσχυση ωφέλιμων βακτηρίων, είναι ακολουθώντας τους τρεις πυλώνες και στη συνέχεια εφαρμόζοντάς τους σε κάθε τομέα της ζωής σας.