Κολλοειδής άργυρος, ένα δυσεύρετο φυσικό αντιβιοτικό!

O κολλοειδής άργυρος είναι είναι ένα σχετικά δυσεύρετο είδος πολυτελείας στην Ελλάδα, το οποίο είναι ένα συμπλήρωμα υγείας που παρασκευάζεται από τη βύθιση ασημένιων ηλεκτροδίων σε απεσταγμένο νερό με ειδική συσκευή, έχοντας ως αποτέλεσμα την δημιουργία ενός διαλύματος μικροσκοπικών σωματιδίων αργύρου.

Ο άργυρος θεωρείται ότι ενεργοποιεί ακόμη περισσότερο το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των ασθενειών. Είναι αποτελεσματικός ενάντια σε κάθε ιό και ασθένεια επειδή δεν διαβρώνει και ουδέποτε έχει παρουσιάσει επικίνδυνη αλληλεπίδραση με άλλα φάρμακα. Να σημειωθεί πως μία χημική «συμβατική» αντιβίωση μπορεί να σκοτώσει περίπου 12 με 15 παθογόνους οργανισμούς σε αντίθεση με τον κολλοειδή άργυρο που καταστρέφει πάνω από 630.

Δημιουργεί θα λέγαμε ένα τέτοιο περιβάλλον που είναι αδύνατον να επιζήσουν και να πολλαπλασιαστούν τα παθογόνα, οπότε λειτουργεί εις βάρος της ίδιας της φύσης των κύκλων ζωής των παθογόνων, ώντας ένας αποτελεσματικός προληπτικός παράγοντας ενάντια σε όλες τις ασθένειες που προκαλούνται από αυτά, συμπεριλαμβανομένων των μελλοντικών μεταλλάξεών τους.

Δεν υπάρχει κανένας γνωστός οργανισμός που να προκαλεί ασθένειες που να μπορέσει να επιζήσει με την παρουσία ακόμη και ελάχιστης ποσότητας κολλοειδή άργυρου.

Οι εργαστηριακές δοκιμές δείχνουν ότι τα αναερόβια βακτήρια, οι ιοί και οι μύκητες εξοντώνονται μέσα σε ελάχιστα λεπτά επαφής με τον κολλοειδή άργυρο. Τα παράσιτα σκοτώνονται επίσης ακόμη κι αν είναι σε πρώιμο στάδιο. Ο κολλοειδής άργυρος λειτουργεί αποτελεσματικά ενάντια στις λοιμώξεις, στα κρυολογήματα, στη γρίπη, στις ζυμώσεις και στις παρασιτικές μολύνσεις.

Ο ίδιος μηχανισμός που αποκρύπτει την αναπαραγωγή των παθογόνων φαίνεται επίσης να παρεμποδίζει το σώμα από την ανάπτυξη καρκίνου. Οι καρκινικοί όγκοι διαμορφώνονται όταν οι εσωτερικοί κυτταρικοί ρυθμιστές σταματούν να λειτουργούν. Τα κύτταρα διαιρούνται σε ποσοστό που ξεπερνά την σωματική ανάγκη γι’ αυτά.

Όταν ο κολλοειδής άργυρος χρησιμοποιείται ως προληπτικό μέσο για τους ευρέως διαδεδομένους ιούς και βακτηρίδια, ίσως θεραπεύσει και άλλες φαινομενικά άσχετες ασθένειες.