Πυρίτιο: Ένα υγιεινό αύριο ξεκινά σήμερα!

Το πυρίτιο είναι ένας αρχαίος θησαυρός στον σύγχρονο κόσμο της υγείας, πολλοί το ονομάζουν το μυστικό της μητέρας φύσης και ένα πραγματικό θαύμα για την ανθρώπινη υγεία. Αυτή η λεπτή σκόνη πυριτίου, μια μικροσκοπική άλγη που μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους, τα κατοικίδια ζώα, τα φυτά και τον πλανήτη στην επιδίωξη της φυσικής υγιούς διαβίωσης.

Όπως ίσως γνωρίζετε ήδη, το πυρίτιο είναι η πιο σημαντική και παρούσα ένωση στη φύση και το ανθρώπινο σώμα. Γεννιόμαστε με μια αφθονία πυριτίου στο σώμα μας και χρειαζόμαστε συνεχώς, ώστε το σώμα να παραμείνει υγιές και ισορροπημένο. Επιπλέον, αυτό το μεταλλικό στοιχείο αποτελεί βασικό παράγοντα ομορφιάς που μπορεί να κρατήσει το δέρμα, όμορφο και διατηρημένο.

Το 1939, ο νικητής του βραβείου Νόμπελ για τη χημεία, ο καθηγητής Adolf Butenant, απέδειξε ότι η ύπαρξη δεν είναι δυνατή χωρίς την παρουσία πυριτίου. Με βάση την έρευνά του που διεξήχθη στο κολλέγιο Columbia το 1972, το πυρίτιο αποτελεί ζωτική θρεπτική ουσία που πρέπει να παρέχεται συνεχώς από πηγές τροφίμων. Το πυρίτιο παίζει τεράστιο ρόλο σε πολλές λειτουργίες του σώματος και έχει άμεση σχέση με την απορρόφηση ορυκτών. Το τυπικό ανθρώπινο σώμα κρατά περίπου 7 γραμμάρια πυριτίου, ποσό που υπερβαίνει κατά πολύ τα στοιχεία για άλλα σημαντικά ορυκτά, όπως για παράδειγμα ο σίδηρος. Τόσο ο σίδηρος όσο και το πυρίτιο είναι απαραίτητα για το ανθρώπινο σώμα, πράγμα που σημαίνει ότι απαιτούνται για τη διεξαγωγή του μεταβολικού έργου που είναι ζωτικής σημασίας για την ύπαρξη. Και τα δύο στοιχεία πρέπει να παρέχονται συνεχώς.

Πολλές μελέτες αποδεικνύουν την ευνοϊκή επίδραση του πυριτίου που λαμβάνει χώρα στην ανάπτυξη των ζώων και των ανθρώπων. Το πυρίτιο είναι σημαντικό για τον σκελετό και την ανοργανοποίηση. Ως εκ τούτου, η απουσία του οδηγεί σε παραμόρφωση του σκελετικού και του πέους. Οι ορμονικές διαταραχές στον ανθρώπινο οργανισμό οφείλονται συχνά σε ασυμμετρία ασβεστίου-μαγνησίου. Αρκετές έρευνες έχουν αποδείξει ότι το πυρίτιο μπορεί να αποκαταστήσει αυτή τη λεπτή ισορροπία. Ωφελεί επίσης την αφομοίωση του φωσφόρου. Ως αποτέλεσμα μπορεί να περιγραφεί ως καταλύτης κατά τη χρήση πρόσθετων παραγόντων.

Τα εύθραυστα οστά είναι πραγματικά ένα χαρακτηριστικό της γήρανσης. Καθώς το ασβέστιο μέσα στο σώμα μας διυλίζεται, τα οστά γίνονται εύθραυστα και αδύναμα. Η λήψη μόνο ασβεστίου δεν μπορεί να διορθώσει ή να σταματήσει αυτή την απειλητική ασθένεια, καθώς το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να αφομοιώσει και να επωφεληθεί από το ασβέστιο, χωρίς την ύπαρξη πυριτίου. Τα στοιχεία δείχνουν ότι, αντί να επηρεάζει τη θεραπεία, το συμπληρωματικό ασβέστιο, από την άλλη πλευρά, επιταχύνει την αποστράγγιση του ασβεστίου των οστών και έτσι επιταχύνει την εκφυλιστική διαδικασία για εύθραυστα οστά και άλλες παρόμοιες ασθένειες που επηρεάζουν τον ενθαρρυντικό και συνδετικό ιστό στο σώμα. Για τα εύθραυστα οστά, το πυρίτιο μπορεί να βοηθήσει να σταματήσει η ταλαιπωρία, καθώς και να αποκαταστήσει τη διαδικασία αυτο-επισκευής του σώματός σας.

Τα ευαίσθητα σημάδια και τα συμπτώματα των οστών επιτίθενται σε γυναίκες κυρίως μετά την εμμηνόπαυση, ωστόσο η εκφυλιστική διαδικασία αρχίζει πολύ νωρίτερα στις πιο νεανικές ηλικίες. Περισσότερες γυναίκες πεθαίνουν από κατάγματα που προκαλούνται από εύθραυστα οστά παρά από καρκίνους του μαστού και του τραχήλου της μήτρας σε συνδυασμό.

Στα εύθραυστα οστά, η απώλεια από τα οστά συμβαίνει εξαιτίας της ανεπαρκούς κατασκευής του περιβαλλόμενου πρωτεϊνικού μέσου στο οποίο αρχικά αποτίθενται τα άλατα ασβεστίου. Οι ανεπάρκειες στο ασβέστιο στο εσωτερικό της οστικής μήτρας οδηγούν σε διεύρυνση των υδάτινων οδών και χώρων μέσα στα οστά, δίνοντας τους μια πορώδη, αραιή εμφάνιση. Το αποσταθεροποιημένο οστό γίνεται εύθραυστο και μπορεί να υποστεί βλάβη σε οποιοδήποτε είδος ελαφρού τραυματισμού. Τα οστά μπορεί ακόμη και να σπάσουν από κανονική πίεση ή στρες. Προκειμένου να ανασυναρμολογήσετε τα σπασμένα οστά, προτείνεται να λαμβάνεται καθημερινά το συμπλήρωμα πυριτίου.

Τα οστά περιλαμβάνουν κυρίως φώσφορο, μαγνήσιο και ασβέστιο και περιέχουν επίσης πυρίτιο. Αυτό αντιπροσωπεύει την προσθήκη ορυκτών στα οστά, ιδιαίτερα το ασβέστιο. Ενισχύει την επούλωση των καταγμάτων και μειώνει την βλάβη του δέρματος για να ξεκινήσει το κάταγμα.

Όλο και περισσότερες ερευνητικές ενδείξεις υποδηλώνουν ότι μέσω μιας διαδικασίας μετατροπής, το διοξείδιο του πυριτίου μετατρέπεται σε ασβέστιο όταν χρειάζεται. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ορισμένοι ερευνητές κάνουν αναφορά στο πυρίτιο σαν προάγγελο ασβεστίου. Ακόμα κι αν το ασβέστιο είναι ανεπαρκές, το σώμα μπορεί να αλλάξει το διοξείδιο του πυριτίου σε ασβέστιο, αν τα οστά το χρειάζονται.