Πώς το σεξ μπορεί να βλάψει την υγεία του εντέρου σας;

 

Για τη βέλτιστη υγεία μας, χρειαζόμαστε τη βέλτιστη υγεία του εντέρου μας. Και το σεξ έχει τη δυνατότητα να αποτινάξει το έντερό μας με έναν εκπληκτικό τρόπο. Καθώς και τα παιδιά μας.
Χρειάζεται ένα υγιές έντερο για την απόκτηση υγιή παιδιών,διότι μια γυναίκα που έχει ανώμαλη χλωρίδα του εντέρου και ως εκ τούτου, μια νοσηρή, διαρροή εντέρου,  θα περάσει αυτό στα παιδιά της, κατά τη γέννηση τους. 
Τα μωρά έρχονται στον κόσμο με εντελώς αποστειρωμένο έντερο, έτσι ώστε τα πρώτα βακτήρια που συμπληρώνει λίγο τα έντερά τους προέρχονται από το γεννητικό σωλήνα της μητέρας. Η Dr. Natasha Campbell-McBride, δημιουργός για τo πρωτόκολλο διατροφικής για την επούλωση του εντέρου, λέει ότι η χλωρίδα στο γεννητικό σωλήνα προέρχεται από τη χλωρίδα του εντέρου της μητέρας.
Εάν ένα μωρό γεννηθεί με καισαρική τομή, εξαρτάται από τα βακτήρια που είναι στον
αέρα, στα χειρουργικά εργαλεία ή από τα χέρια και τα γάντια που το αγγίζουν, είναι αυτά τα βακτήρια που καταλήγουν στην συμπλήρωση του εντέρου. Τα βακτήρια του νοσοκομείου όμως, δεν είναι ακριβώς η καλύτερη πηγή για την προβιοτική χλωρίδα!
Το θέμα είναι ότι τα βακτήρια μεταφέρονται αποτελεσματικά σε διαφορετικές περιοχές σε όλο το σώμα, όπως από το δέρμα προς το έντερο και ιδιαίτερα από την επαφή με τα γεννητικά όργανα τα οποία συνδέονται στενά με το έντερο.

Τι σημαίνουν όμως όλα αυτά κι έχουν να κάνουν με το σεξ;
Τα βακτήρια στο έντερο και στο γεννητικό σωλήνα μπερδεύονται, ό,τι συμβαίνει στο ένα, μπορεί να καταλήξει στο άλλο. Και δεν είναι πάντα ένας μονόδρομος από το έντερο προς τη βουβωνική χώρα. Το μωρό παίρνει τα βακτήρια σε όλη τη διαδρομή στο έντερό του απλά και μόνο με το να έλθει σε επαφή με το γεννητικό σωλήνα.
Ο κόλπος είναι μια πολύ πλούσια πυκνοκατοικημένη περιοχή του σώματος μιας γυναίκας. Η κολπική χλωρίδα προέρχεται από το έντερο. Έτσι, αν η γυναίκα έχει παθολογική χλωρίδα του εντέρου, θα έχει ανώμαλη χλωρίδα στο γεννητικό σωλήνα της. Ο άνδρας δεν εξαιρείται, επειδή ο άνδρας έχει επίσης τη χλωρίδα του εντέρου, και η χλωρίδα του εντέρου συμπληρώνει τη βουβωνική χώρα και μοιράζεται η χλωρίδα με της γυναίκας σε τακτική βάση. Ένας σεξουαλικός σύντροφος με μη φυσιολογική χλωρίδα εντέρου μπορεί να σας τη μεταδώσει.
κακή χλωρίδα του εντέρου στον άνθρωπό σας
=
κακή χλωρίδα στα γεννητικά όργανά του
=
κακή χλωρίδα + σεξ = κακή χλωρίδα στα γεννητικά όργανά σας
=
ανώμαλη υγεία του εντέρου που μπορεί να θέσει το στάδιο για τις ασθένειες που κυμαίνονται από αυτοάνοσες διαταραχές, τροφικές αλλεργίες, ψυχική ασθένεια, ορμονικές δυσλειτουργίες, και πολλά άλλα
=
γέννηση ενός παιδιού = μεγάλο ποσοστό να αναπτύξει το μωρό αυτισμό, ADHD, και οποιαδήποτε άλλη διαταραχή που προέρχεται από βλάβη του εντέρου
Αν πρόκειται να κάνετε σεξ με το σύντροφό σας, ο οποίος εξακολουθεί να έχει ανώμαλη χλωρίδα, μπορεί να βλάψετε την πρόοδό σας στην επούλωση του εντέρου σας. Ακόμη και να διαταράξει ένα υγιή, ήδη επουλωμένο έντερο με την εισαγωγή μη φυσιολογικής χλωρίδας του εντέρου κάποιου άλλου στο σύστημά σας μέσω της σεξουαλικής επαφής.
Η επούλωση του εντέρου είναι σκληρή δουλειά, χρειάζεται αφοσίωση και μεγάλη επένδυση του χρόνου και της ενέργειάς σας.
Γιατί λοιπόν, με όλη την προσπάθεια που έχετε κάνει στην αποκατάσταση και τη συμπλήρωση του εντέρου σας με υγιή χλωρίδα, να υπάρχει ο κίνδυνος ανάμειξης με κάποιον άλλον με ανθυγιεινή χλωρίδα στο έντερό του;
Αν δεν θεραπεύσετε το έντερό σας και οι δύο, θα μοιράζεται αμοιβαία παθογόνα μικρόβια μεταξύ σας.
Ενθαρρύνω τα ζευγάρια που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί, να αποκτήσουν υγιή χλωρίδα στο έντερό τους.