fbpx

Σπλαχνικη κινητοποιηση

Σπλαχνική κινητοποίηση είναι  ένα ειδικό μασάζ που βοηθά στην καλύτερη πέψη ,στην διαχείριση του πόνου ,και στην επίλυση πολλών προβλημάτων υγείας

Τα όργανα σας είναι ιστοί που πρέπει να κινούνται απαλά  μέσα στο σώμα σας για να κάνουν την δουλειά τους. Η σπλαγχνική κινητικότητα είναι, το πόσο καλά τα όργανα σας μπορούν να συστέλλονται και να απελευθερώνονται ανάλογα με τις ανάγκες τους. Τα υπερφορτωμένα ή κατεστραμμένα όργανα μπορούν να αναπτύξουν συμφύσεις  και ιστό ουλής που τα καθιστά λιγότερο εύκαμπτα. Όταν η περιτονία – ο συνδετικός ιστός και το υγρό γύρω από τα όργανα – γίνονται δύσκαμπτα, περιορίζεται η κίνηση και η ευκαμψία έτσι εμποδίζεται  η σωστή λειτουργία των οργάνων σας.

Αυτό μεταφέρεται στο υπόλοιπο σώμα σας και υπάρχουν δύο βασικές αιτίες πίσω από το γιατί.

Πρώτα  γιατί υπάρχει η λογική ότι ολόκληρο το σώμα καθορίζεται από το νευρικό σύστημα, έτσι τα νευρα που νερώνουν τα όργανα της κοιλιάς μέσω της σπονδυλικής στήλης μεταφέρουν κατά μήκος του νεύρου την πληροφορία στους μύες και τα άκρα.

Η δεύτερη ιδέα είναι ότι σχηματίστηκε σκληρή περιτονία γύρω από ένα όργανο, επειδή υπήρχε ένα πρόβλημα. Αυτός είναι ο τρόπος του σώματός για την προστασία των ευάλωτων σημείων.  Το θέμα είναι ότι αν και το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί, η σκληρία της περιτονίας παραμένει.

Η σπλαγχνική κινητικότητα δεν έχει ερευνηθεί καλά, αλλά η γνώμη μου είναι ότι είναι ένας συνδυασμός και των δύο.

Τα όργανα και τα συστήματά δεν υπάρχουν σε κενό. Ολόκληρο το σώμα είναι συνδεδεμένο και συνεχώς επικοινωνεί με τρόπους που η επιστήμη δεν έχει ανακαλύψει ακόμα.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΠΛΑΓΧΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ;

Ο σπλαγχνικός χειρισμός περιλαμβάνει κοιλιακό μασάζ που συνδυάζει πιεστικές η χαλαρές κινήσεις για να απομακρύνει τις συμφύσεις. Ο στόχος είναι να αποκατασταθεί η εύκαμπτη, κινητή κατάσταση που βοηθά τα όργανα σας να αποκτήσουν την κυκλοφορία, τα θρεπτικά συστατικά και την ευκαμψία που χρειάζονται για να λειτουργήσουν σωστά.

ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΠΛΑΧΝΙΚΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ

Δεν υπάρχει τίποτα σαν την αίσθηση ότι οι μύες και οι αρθρώσεις σας απελευθερώνονται και επαναπροσδιορίζονται, επειδή κάποιος δούλεψε στην κοιλιά σας για λίγο.

Οι άνθρωποι  που έχουν δεχτεί συνεδρία σπλαχνικής κινητοποίησης αναφέρουν βελτιώσεις σε πολλούς τομείς, όπως:

  • Μειωμένος χρόνιος μυϊκός πόνος
  • Λιγότερο φούσκωμα και δυσκοιλιότητα
  • Βελτιώσεις με ινομυώματα και κύστεις της μήτρας
  • Μειωμένος πόνος στις αρθρώσεις
  • Βελτιωμένη ισχιαλγία

Λιγότερο πρόβλημα από “παλαιούς” τραυματισμούς

  • Μειωμένα συμπτώματα ινομυαλγίας
  • Βελτιωμένη πέψη

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΠΛΑΧΝΙΚΟΥ ΜΑΣΑΖ

Κατ ‘αρχάς, θα ξαπλώσετε σε ένα κρεβάτι μασάζ. Ο θεραπευτής σας μπορεί να νιώσει τα σπλάχνα σας – τα κυριότερα εσωτερικά όργανα που βρίσκονται στην κοιλιακή χώρα – πιέζοντας ελαφρά τους κοιλιακούς μυς σας.

Το χειροκίνητο τράβηγμα,  η συμπίεση και δράση μασάζ του θεραπευτή σας, κάνει τρία πράγματα:

  1. Αποκαλύπτει σπλαχνικές συμφύσεις . Ένας καλά εκπαιδευμένος επαγγελματίας θα γνωρίζει ποια, όργανα κινούνται σωστά και θα είναι σε θέση να καθορίσει εάν τα όργανα σας έχουν σφιχτά σημεία.
  2. Σας βοηθά να βρείτε τα δικά σας ευαίσθητα σημεία. Ο θεραπευτής σας θα επικοινωνεί  μαζί σας καθ ‘όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, ερωτώντας αν αισθάνεστε ευαισθησία εδώ ή εκεί όταν πιέζει. Μιλήστε και περιγράψτε τι αισθάνεστε, ακόμα και αν είναι ελάχιστα αισθητή.
  3. Σπάει τις συμφύσεις. Το μασάζ και το πρεσάρισμα τεντώνει τις ίνες κολλαγόνου που συνθέτουν την περιτονία σας, η οποία χαλαρώνει τις σφιχτά συνδεδεμένες ίνες για να διαλύσει τις συγκολλήσεις. Αυτό απελευθερώνει τα όργανα και τους επιτρέπει να κινούνται πιο ελεύθερα.

Οι δευτερεύουσες συμφύσεις μπορεί να επιλυθούν μετά από μία συνεδρία. Οι δύσκολες, επίμονες συγκολλήσεις μπορεί να απαιτούν αρκετές συνεδρίες . Ο θεραπευτής σας θα σας καθοδηγήσει.