Τέσσερις αλλαγές στη ζωή χωρίς ζάχαρη

Η υγεία και η ευεξία αγγίζουν τον καθένα διαφορετικά. Λόγω των γρήγορων ρυθμών της καθημερινότητας μας,δε φροντίζουμε όσο θα έπρεπε την υγεία μας κάνοντας «λάθη» στις επιλογές του φαγητού μας.


Εαν έχεις σχέση εξάρτησης με την ζάχαρη και υπάρχει καθημερινά στις ομάδες τροφίμων που επιλέγεις,εαν έχεις δημιουργήσει μια ζωντανή σχέση με τη ζάχαρη και τα πάντα περιστρέφονται γύρω από αυτήν, αλλά ταυτόχρονα γνωρίζεις πως μακροπρόθεσμα αυτή η σχέση δε θα βγάλει πουθενα…..ακολουθούν μερικές προσαρμογές για να την εξαλείψεις από τις τροφικές σου συνήθειες:

  1. Μαγείρεψε στο σπίτι – Πάντα και παντού μαζί με το αγαπημένο σου ¨ταπεράκι¨

Τα κρυμμένα σάκχαρα είναι παντού και η κατανάλωση γρήγορου φαγητού μπορεί να σαμποτάρει το καλύτερο σχέδιο. Οι επισκέψεις σε εστιατόρια πρέπει να περιορίζονται σε ειδικές περιπτώσεις και μόνο όταν είναι απαραίτητο. Προγραμμάτισε τα γεύματα σου νωρίτερα και απέφυγε να μαγειρεύεις οτιδήποτε έχει προσθήθηκη ζάχαρης στη συνταγή…Κουβάλε το ταπεράκι σου,αυτό σίγουρα θα σε βοηθήσει να μη παραστρατήσεις!

  1. Διαβάσε τις ετικέτες των τροφίμων

Η επεξεργασμένη ζάχαρη βρίσκεται σχεδόν παντού. Απόφυγε τα τρόφιμα με σιρόπι καλαμποκιού και υψηλή φρουκτόζη ,τα οποία συχνά σχετίζονται με τη ζάχαρη.Αλλά και τα πολλά συντηριτικά και τις τεχνητές χρωστικές, οι οποίες βρίσκονται σε σόδες, χυμούς φρούτων και σάλτσες σαλάτας.Όλα αυτά,μπορεί να συμβάλλουν και σε προβλήματα συμπεριφοράς στα παιδιά και να οδηγήσουν σε σημαντική μείωση του δείκτη νοημοσύνης τους (IQ).

  1. Όχι άλλες καραμέλες

Δεν έχει σημασία τί γεύσεις προτιμάς,αλλά σίγουρα δε σου κάνουν καλό.Ακόμη και η ελάχιστη γεύση της ζάχαρης,θα σου στείλει το σήμα να ψάξεις για μεγαλύτερη ποσότητα.Μην το επιχειρήσεις! Καμιά φορά μέχρι και ένα μικρό κομματάκι σοκολάτας..είναι αρκετό!

  1. Δημιούργησε ένα σύστημα υποστήριξης

Αυτό το τελευταίο είναι και το σημαντικότερο!Ο καλύτερος φίλος σου έχει συνεργαστεί μαζί μου για να είσαι υγιής;;;;

Η προσκόλληση στον τρόπο ζωής  χωρίς ζάχαρη είναι απίστευτα ευκολότερη και πιο ευχάριστη, γνωρίζοντας ότι οι φίλοι και υποστηρικτές σου είναι δίπλα σου. Ρώτα τους φίλους ή την οικογένειά για υποστήριξη ή γίνε μέλος σε μια ομάδα υποστήριξης στο διαδίκτυο για να παραμείνεις παρακινημένος….αλλά και κοινωνικός.

Και να θυμάσαι…

Η καλύτερη επιλογή με συνέπεια και προσπάθεια μπορεί να οδηγήσει σε μακροπρόθεσμη επιτυχία,και όχι σε μια προσωρινή λύση!!!!!