fbpx

Τεστ Μικροσκοπικου Πεδιου

Η μικροσκοπική εξέταση σκοτεινού πεδίου ζωντανού αίματος δίνει εις βάθος γνώσεις και τις πιο ακριβείς πληροφορίες για τη συνολική κατάσταση του σώματος

Πλήρης έλεγχος, όπου εντοπίζονται με ακρίβεια οι διαταραχές όλου του οργανισμού και κάθε οργάνου ξεχωριστά. Μία σταγόνα αίμα αρκεί για να απεικονίσει την παθολογική κατάσταση σε ιστούς και όργανα! Η μέθοδος ”Hemoscaning” που εφαρμόζεται μόνο στο κέντρο μας συμπληρώνει το φάσμα της έγκαιρης προληπτικής διάγνωσης υγείας. Η εξέταση της ζωντανής ανάλυσης αίματος είναι μια επαναστατική τεχνολογία που μας επιτρέπει να παρακολουθούμε τα χαρακτηριστικά του αίματός σας εδώ και τώρα! Ο έλεγχος του ζωντανού αίματος είναι σημαντικός στον πρόωρο εντοπισμό σοβαρών νόσων. Η εξέταση μας επιτρέπει να δούμε πως το αίμα μας συμπεριφέρεται μέσα στο σώμα, δίνοντας μια πλήρη εικόνας τηε υγείας σας σε κυτταρικό επίπεδο.

Μικροσκοπία Σκοτεινού Πεδίου

Τι είναι η μικροσκοπία σκοτεινού πεδίου;

Η μικροσκοπία σκοτεινού πεδίου για ανάλυση ζωντανού αίματος εξετάζει μια σταγόνα αίματος που λαμβάνεται από το τριχοειδές σύστημα, το οποίο αποτελεί περισσότερο από το 75% όλων των αιμοφόρων αγγείων του σώματος. Χωρίς στερέωση ή χρήση χρωστικών, το δείγμα αίματος εξετάζεται σε μικροσκόπιο σκοτεινού πεδίου με μεγέθυνση x100, μέσω μετάδοσης βίντεο, αμέσως μετά την απόσυρση του δείγματος. Το αίμα παρατηρείται σε τακτά χρονικά διαστήματα για αρκετές ώρες, προκειμένου να εκτιμηθεί ο ρυθμός της κυτταρικής εκφύλισης.

Αυτή η σταγόνα ζωντανού αίματος παρέχει πληροφορίες για το εσωτερικό περιβάλλον και τη λειτουργία των κυττάρων του αίματος, καθώς και την ποσότητα και την ανάπτυξη των ενδοβίων, από τα οποία αναπτύσσονται μικροοργανισμοί και πιο περίπλοκες δομές, όπως βακτήρια, μύκητες και ιοί.

Γιατί Μικροσκοπία Σκοτεινού Πεδίου;

Εκτός από την ένδειξη της ρευστότητας του αίματος (εξασφαλίζοντας οξυγόνωση σε κυτταρικό επίπεδο), αυτή η ανάλυση παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για τοξικές και ενδοβιοντικές (βακτηριακές και παρασιτικές) καταπονήσεις, τη λειτουργική κατάσταση του ήπατος, για να αναφέρουμε μερικά. Η ανάλυση αίματος στο σκοτεινό πεδίο είναι ζωτικής σημασίας για την απάντηση σε ερωτήσεις που σχετίζονται με οποιαδήποτε χρόνια ή τοξικά προβλήματα. Η ανάλυση ζωντανών κυττάρων παρέχει πληροφορίες που καθιστούν τις χρόνιες έως σοβαρές χρόνιες παθήσεις θεραπεύσιμες.

Τα αποτελέσματα της μικροσκοπίας σκοτεινού πεδίου δεν μπορούν να αντικατασταθούν από καμία άλλη εξέταση αίματος, ειδικά όχι από κανονικές εργαστηριακές μικροσκοπικές εξετάσεις αίματος, οι οποίες αποστέλλονται σε σταθερά δείγματα. Καθώς το αίμα αλλάζει τη λειτουργία του λόγω περιβαλλοντικών αλλαγών, το αίμα πρέπει επομένως να ελέγχεται όσο είναι ακόμη φρέσκο. Είναι επίσης σημαντικό να αξιολογηθεί η τάση εκφυλισμού των δειγμάτων αίματος, ειδικά όταν εξετάζεται η συμπεριφορά των όγκων.

Τι μπορείτε να περιμένετε από το Dark Field Blood Analysis;

Αυτή η ανάλυση ζωντανού αίματος παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία και τη δομή των κυττάρων του αίματος και των ενδοβίων στο πλάσμα, καθώς και για την ανάπτυξη βακτηριακών και μυκητιακών πρόδρομων ουσιών. Η παρουσία αυτών των προδρόμων βακτηρίων, που δεν προκαλούν ασθένειες, αλλά αυξάνουν τον κίνδυνο μελλοντικής ανάπτυξης ασθένειας, μπορεί επίσης να βρεθεί στην εξέταση σκοτεινού πεδίου.

Η μικροσκοπία σκοτεινού πεδίου είναι επίσης ένα σημαντικό εργαλείο στις βιολογικές θεραπείες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο της επίδρασης ορισμένων φαρμάκων, προσθέτοντας το φάρμακο σε δείγμα αίματος και αναλύοντας την αντίδραση που παράγεται. Αυτή η έρευνα είναι εξαιρετικά ενθαρρυντική καθώς επιτρέπει στους ασθενείς να βιώσουν άμεσα τη διάγνωση.

Επομένως, η ανάλυση του ζωντανού αίματος μέσω μικροσκοπίας σκοτεινού πεδίου αποτελεί πολύτιμο και απαραίτητο προληπτικό μέτρο και πυλώνα της ολιστικής αντιμετώπισης στον χώρο  μας.

Μια μικροσκοπική εξέταση Darkfield μπορεί να δώσει ένα αξιόπιστο αποτέλεσμα μόνο εάν ακολουθήσετε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες.

Όταν έρχεστε για τις εξετάσεις, φτάστε ήρεμοι και χαλαροί, όχι βιαστικοί, πολύ ζεστοί ή πολύ κρύοι.

Σταματήστε τη λήψη φαρμάκων 48 ώρες πριν από την εξέταση (όχι υπνωτικά χάπια, αντιφλεγμονώδη, ηρεμιστικά ή καθαρτικά: ούτε καν ομοιοπαθητικά φάρμακα ή συμπληρώματα). Εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα είναι τα φάρμακα που υποστηρίζουν τη ζωή, τα οποία δεν μπορούν να διακοπούν, όπως φάρμακα για διαβήτη, άσθμα, καρδιακές παθήσεις κ.λπ. Επικοινωνήστε με το γραφείο μας για πρόσθετες πληροφορίες εάν δεν είστε σίγουροι ποια φάρμακα πρέπει ή δεν πρέπει να σταματήσετε.

Να είστε νηστικοί  για 12-14 ώρες πριν από τη δοκιμή σας. Για να το κάνετε αυτό, παρακαλούμε ολοκληρώστε το δείπνο σας το απόγευμα πριν από την εξέταση το αργότερο στις 5:00 – 6:00 μ.μ. Μετά το δείπνο, βουρτσίστε τα δόντια σας και αποφύγετε να φάτε ή να πιείτε οτιδήποτε άλλο έως ότου γίνει η εξέταση το επόμενο πρωί. (Αυτό περιλαμβάνει τσίχλες, καραμέλες και πόσιμο νερό).

(Αιματολογική εξέταση σύμφωνα με τον καθηγητή Dr. G. Enderlein)

Η μικροσκοπική εξέταση σκοτεινού πεδίου του φρεσκοληφθέντος αίματος είναι μια από τις πιο σημαντικές αξιολογήσεις που πραγματοποιούνται, Μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε το εσωτερικό έδαφος (περιβάλλον) και να αξιολογήσουμε τη λειτουργία και την υγεία των αιμοσφαιρίων (ερυθρά, λευκά και αιμοπετάλια). Αποκαλύπτει επίσης την κατάσταση των μικρότερων πρωτεϊνών (endobionts), που βρίσκονται σε κάθε ανθρώπινο σώμα. Η παρουσία πιο ανεπτυγμένων δομών όπως βακτήρια, προ-ιικά και προμυκητιακά στοιχεία μπορεί επίσης να προβληθεί μέσω αυτής της μεθόδου.

Η εξέταση σκοτεινού πεδίου είναι πιο κατάλληλη για ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, άτομα επιρρεπή σε υποτροπιάζουσες λοιμώξεις και άτομα με ερωτήσεις σχετικά με την «τοξικότητα» (αμάλγαμα, χημικά, φάρμακα, μεταβολικές κ.λπ.). Πιο συγκεκριμένα, η γενική κατάσταση του ανοσοποιητικού συστήματος, η υγεία των ερυθρών αιμοσφαιρίων, οι λειτουργίες απέκκρισης και αποτοξίνωσης, η χρήση οξυγόνου και οι εκφυλιστικές τάσεις μπορούν να κριθούν με αυτό το τεστ. Η αποτελεσματικότητα των επιλεγμένων βιολογικών θεραπειών μπορεί να εξακριβωθεί, να παρακολουθηθεί και να ελεγχθεί με σύγκριση δειγμάτων αίματος που ελήφθησαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη θεραπεία. Επιπλέον, η μικροσκοπία σκοτεινού πεδίου είναι μια πολύτιμη προληπτική αξιολόγηση ακόμη και σε εκείνα τα άτομα στα οποία δεν υπάρχει ακόμη εμφανής ασθένεια. Αυτή η εξέταση δεν μπορεί να αντικατασταθεί από καμία άλλη εξέταση αίματος, ούτε με κανονική μικροσκοπική εξέταση (φωτεινό πεδίο),

Αυτή η εξέταση αναπτύχθηκε και περιγράφηκε από έναν Γερμανό ζωολόγο ονόματι Καθ. Δρ. Gunther Enderlein (1872-1968) και συνεχίστηκε από πολλούς άλλους γιατρούς, μικροβιολόγους και ερευνητές όλα αυτά τα χρόνια. Η έρευνα σε αυτόν τον τομέα συνεχίζεται σήμερα, κυρίως στην Ευρώπη. Αρκετές εκδόσεις αυτής της τεχνικής έχουν εμφανιστεί πιο πρόσφατα με το όνομα «Ανάλυση ζωντανού αίματος». Δυστυχώς, αυτές οι μέθοδοι έχουν κάνει πολλά για να δυσφημήσουν την Enderleinian προσέγγιση μέσω των εξωφρενικών διαγνωστικών ισχυρισμών που κάνουν οι υποστηρικτές και οι οπαδοί τους, οι οποίοι είναι ως επί το πλείστον άτομα  των οποίων η εκπαίδευση στη μικροσκοπία μπορεί να αποτελείται μόνο από ένα μάθημα το Σαββατοκύριακο.

Χρησιμοποιώντας μικροσκόπιο σκοτεινού πεδίου, ο Enderlein παρατήρησε ότι υπάρχουν συσχετίσεις μεταξύ των ενδοβιόντων (πρωτεϊνών) και των βακτηρίων, των μυκήτων και των ιών. Υποστήριξε ότι οι χρόνιες ασθένειες δημιουργήθηκαν από την αλλαγή των ενδοβίων από μορφές που δεν παράγουν ασθένειες σε μορφές που παράγουν νόσο. Ως αποτέλεσμα, αυτό θα έκανε τα «φιλικά, ουδέτερα» βακτήρια, ιούς και μύκητες να γίνουν όλο και πιο παθογόνοι. Ο Enderlein πίστευε ότι ήταν η κατάσταση του εσωτερικού εδάφους (ισορροπία οξέος-βάσης, υγεία ήπατος-νεφρού-εντέρου, πρόσληψη πρωτεϊνών, επίπεδα θρεπτικών ιχνοστοιχείων κ.λπ.) που καθόριζε την υγεία του ενδοβιόντος και συνεπώς την υγεία του ατόμου. Ορισμένες θεραπείες και φάρμακα έχουν αναπτυχθεί για να αλλάξουν το έδαφος και να βοηθήσουν στην αναστροφή των οργανισμών που παράγουν ασθένεια και των ενδοβίων στην ουδέτερη κατάστασή τους.

Πώς γίνεται η εξέταση;

Μια σταγόνα αίματος λαμβάνεται από ένα δάχτυλο και τοποθετείται απευθείας σε ένα γυάλινο κάλυμμα και σύρετε. Χωρίς στερέωση ή χρωματισμό, το αίμα εξετάζεται αμέσως με μικροσκόπιο σκοτεινού πεδίου σε μεγέθυνση 400Χ – 1000Χ. Το αίμα θα επανεξετάζεται κατά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτή η διαδικασία μας ενημερώνει για την ταχύτητα του κυτταρικού εκφυλισμού και την υγεία του ενδοβίου. Τα αποτελέσματα της εξέτασης θα αναφερθούν στον ασθενή κατά την επίσκεψη παρακολούθησης.

Το μικροσκόπιο Darkfield δεν μας λέει τα πάντα για την υγεία ενός ατόμου, ούτε λειτουργεί ως «κρυστάλλινη σφαίρα» για την πρόβλεψη του μέλλοντος

 Ωστόσο, όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλες φυσικοπαθητικές και συμβατικές αξιολογήσεις, η μικροσκοπία σκοτεινού πεδίου μπορεί να αποκαλύψει μοναδικά ,πολλά για την τρέχουσα και πιθανή κατάσταση της υγείας του ατόμου.