Το έντερο επεξεργάζεται συναισθήματα και ρυθμίζει την υγεία σας, ενώ κοιμάστε!

Ο γαστρεντερολόγος Dr. Emeran Mayer, περιγράφει αυτό που ονομάζεται «ο δεύτερος εγκέφαλός μας».
Το έντερο δεν είναι ένα συνηθισμένο σύστημα του οργανισμού, είναι έξυπνο και ανεξάρτητο, αποτελείται από περίπου 100 εκατομμύρια νευρικά κύτταρα, στριμώχνεται μεταξύ των στρωμάτων του εντέρου και τρέχει σε όλη τη διαδρομή από τον οισοφάγο μέχρι το τέλος του παχέος εντέρου. Ο δεύτερος αυτός «εγκέφάλος» στο έντερό μας και η τακτική του εγκεφάλου μας, χρησιμοποιούν τους ίδιους νευροδιαβιβαστές και συνδέονται μέσω του νευρικού, ενδοκρινικού και ανοσοποιητικού συστήματος, γι ‘αυτό είναι ένα ολοκληρωμένο ευφυές σύστημα με τις πληροφορίες που ρέουν προς τις δύο κατευθύνσεις.
Γνωρίζουμε όλοι, ότι ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για τη σωματική λειτουργία. Ο Dr. Emeran Mayer, εξηγεί ότι το έντερο είναι πολύ σημαντικό κατά τη διάρκεια του ύπνου, και επηρεάζεται από τις συνήθειες του ύπνου.
Όταν σας παίρνει ο ύπνος και το στομάχι σας είναι άδειο, το έντερο αρχίζει κύκλους 90 λεπτά, έντονων συσταλτικών κυμάτων, που μεταναστεύουν από το οισοφάγο σε όλη τη διαδρομή, μέχρι το τέλος του παχέος εντέρου. Είναι μια διαδικασία καθαρισμού που αφαιρεί υπολείμματα από το έντερο και κρατά τα μικροβιακά βακτήρια υπό έλεγχο.

Αν ο ύπνος μας, διαταράσσεται ή τρώμε πάρα πολύ το βράδυ, το έντερο δεν θα έχει την ευκαιρία να καθαρίσει το ίδιο σωστά και οι συνέπειες για την υγεία μπορεί να είναι τεράστιες.
Το έντερό σας, αποκαλύπτει τα εσωτερικά συναισθήματά σας, ακριβώς όπως οι εκφράσεις στο πρόσωπό σας, και είναι εξίσου αντανακλαστικό των καθημερινών σκαμπανεβασμάτων. Και ακριβώς, όπως ένα γεγονός που δεν φαίνεται πραγματικά σημαντικό στη διάρκεια της ημέρας, μπορεί να αναλάβει πλήρως τα όνειρά σας τη νύχτα.
Κάθε φορά που έχουμε ένα συναίσθημα κατά τη διάρκεια της ημέρας, υπάρχει πάντα στο έντερο και μέσα από τις αισθητικές οδούς πηγαίνει πίσω στον εγκέφαλο. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, οι μνήμες ανακτώνται και υποβάλλονται σε επεξεργασία στον εγκέφαλο, ο οποίος ξαναζεί τα αντίστοιχα συναισθήματα του εντέρου που είχαμε κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Με αυτή τη διορατικότητα, πρέπει να εκτιμηθεί το έντερο ή ο «δεύτερος εγκέφαλος», ότι αυτός ο νυχτερινός μηχανισμός, είναι μια συναρπαστική και επείγουσα υπενθύμιση ότι ο ύπνος είναι πιο σημαντικός από ποτέ.