Τοξίνες: ο εχθρός της υγείας!

Μπορεί να κάνετε ντους, να βουρτσίζετε τα δόντια σας και να πλένετε τα μαλλιά σας σε τακτική βάση, αλλά το παχύ έντερο, το ήπαρ και άλλα όργανα απαιτούν επίσης τακτικό καθαρισμό.


Ζούμε σε μια κοινωνία γεμάτη με ρύπους και τοξίνες. Υπάρχουν πολλές χημικές ουσίες στη βιομηχανική παραγωγή σήμερα και βρίσκονται σε πολλά είδη στο νοικοκυριό, όπως καθαριστικά, καλλυντικά, χρώματα, χαλιά, δάπεδα, γυψοσανίδες ακόμη και κλινοσκεπάσματα. Υπάρχουν στον αέρα, στο νερό, στα τρόφιμα, στα ρούχα του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε, στην εργασία, στο παιχνίδι και στον ύπνο. Τα τσιγάρα, το αλκοόλ και η καφεΐνη είναι επίσης σημαντικές πηγές τοξινών. Τα αντιβιοτικά καταστρέφουν τη φυσική χλωρίδα των εντέρων σας και αφήνουν χώρο για τα κακά βακτηρίδια να εγκατασταθούν μόνιμα. Είτε το θέλουμε είτε όχι, είμαστε συνεχώς εκτεθειμένοι σε χημικά και βαρέα μέταλλα, όξινα απόβλητα των ιστών και άγχος.

Είστε υγιείς, αλλά δεν αισθάνεστε ζωντανοί;

Είστε οξύθυμοι;

Το στομάχι σας δεν λειτουργεί σωστά και υποφέρετε από πονοκεφάλους;

Αυτοί οι τύποι ασθενειών, επηρεάζουν πολλούς στην καθημερινότητά τους. Ίσως να μη δικαιολογεί μια επίσκεψη στο γιατρό ή ίσως να σας καθησυχάσει με το ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αλλά δυστυχώς οι ενοχλήσεις εξακολουθούν να υπάρχουν, νιώθοντας ότι γερνάτε. Κατά πάσα πιθανότητα όμως, δεν έχει να κάνει με τη γήρανση. Αντ’ αυτού, μπορεί απλά να έχετε πάρα πολλές τοξίνες στο σώμα σας. Τα συμπτώματα, που φανερώνουν ότι έχετε πάρα πολλές τοξίνες στο σώμα σας, είναι:

                                                             Συνεχής κόπωση

                                                              Κακή αναπνοή

                                                             Δυσκοιλιότητα

                                                               Ευαισθησία στις μυρωδιές

                                                         Μυϊκοί πόνοι

Το πεπτικό σύστημα, έχει την καταπληκτική ικανότητα να απαλλάσσεται από τα απόβλητα και να αποτρέπει τη συσσώρευσή τους. Παρά το γεγονός ότι το παχύ έντερο απελευθερώνει το σώμα από τα απόβλητα, είναι το ήπαρ που φιλτράρει τις τοξίνες και τις στέλνει στο παχύ έντερο για να φύγουν από το σώμα. Το λεμφικό σύστημα, το οποίο παίζει ρόλο φέρνοντας απόβλητα από άλλα μέρη του σώματος, στα όργανα εξάλειψης και δημιουργώντας Τ-κύτταρα για να κατακλύσουν τα κακά βακτηρίδια.

Αν και τα όργανά μας κάνουν τη δουλειά τους, χρειάζονται βοήθεια στην εξάλειψη των επικίνδυνων τοξινών. Το σώμα μας δεν είναι ικανό να εξαλείψει όλες τις διαφορετικές τοξίνες και τις χημικές ουσίες που εισπνέουμε καθημερινά. Απλώς συσσωρεύονται στα κύτταρα (ιδιαίτερα στα κύτταρα λίπους μας), στους ιστούς, στο αίμα, και στα όργανα (όπως το κόλον, το ήπαρ και τον εγκέφαλο) και παραμένουν αποθηκευμένες για αόριστο χρονικό διάστημα όπου και προκαλούν όλα τα είδη των προβλημάτων υγείας.

Όταν το παχύ έντερο δεν λειτουργεί, υπερφορτώνει το λεμφικό σύστημα, αναγκάζοντας τα απόβλητα για την εκ νέου κυκλοφορία μέσα στο σώμα. Όταν το συκώτι είναι φραγμένο, επιτρέπει τις τοξίνες να εισέλθουν στο σώμα. Οι τοξίνες μπορεί να περάσουν στη ροή του αίματος και να προκαλέσουν φλεγμονή σε άλλα μέρη του σώματος. Ως αποτέλεσμα, το σώμα να καταφεύγει σε ένα άλλο πολύ γνωστό όργανο για να καθαρίσει τα απόβλητα: το δέρμα.

Η ακμή, τα εξανθήματα, το έκζεμα είναι σημάδια ότι το σώμα προσπαθεί να απαλλαγεί από τις τοξίνες. Οι τοξίνες μπορούν να αποθηκευτούν στο σωματικό λίπος, εμποδίζοντας τους ανθρώπους να χάσουν βάρος και να αποτοξινώσουν πλήρως το σώμα.

Σύμφωνα με τον Dr. Mark Hyman, το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου, η νόσος του Crohn και η καντιτίαση, είναι παθήσεις που μπορεί να προκύψουν από ένα βαρύ τοξικό φορτίο.