fbpx

Βιοσυντονισμος – ΒΙΟΡΥΘΜΙΣΗ

ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ-ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΒΙΟΡΥΘΜΙΣΗ

Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου προκαλεί δυσφορία, πόνο και φλεγμονή μέσα στα έντερα. Η ασθένεια προκαλεί επίσης αλλαγές στην κίνηση του εντέρου. Μια πρόσφατη μελέτη διεξήχθη σε συνολικά 4807 συμμετέχοντες και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι περίπου το 10,5% των συμμετεχόντων είχαν σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ή συμπτώματα που συνήθως σχετίζονται με την πάθηση. Η μελέτη διαπίστωσε ότι υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός γυναικών που πάσχουν από την πάθηση από τους άνδρες, με το 14% των γυναικών και μόνο το 6,6% των ανδρών να αναφέρουν ότι έχουν διαγνωστεί με τη νόσο. Επιπλέον, οι ασθενείς ανέφεραν αρκετά συμπτώματα που σχετίζονται με τη μελέτη ως εξής:

Το 4% έπασχε από διάρροια

Το 1% υπέφερε από δυσκοιλιότητα

Το 7% υπέφερε από εναλλασσόμενα συμπτώματα

Το Διεθνές Ίδρυμα για τις Λειτουργικές Γαστρεντερικές Διαταραχές αναφέρει επίσης ότι υπάρχουν περίπου 25 έως 45 εκατομμύρια άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες που επηρεάζονται από την πάθηση. Εκτιμούν επίσης ότι περίπου το 10% έως 15% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Αναφέρεται επίσης ότι οι περισσότεροι ασθενείς που επηρεάζονται από την πάθηση είναι ηλικίας κάτω των 50 ετών, αλλά η πάθηση μπορεί να απευθύνεται και σε κατώτερους και ηλικιωμένους πολίτες.

Αιτίες του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου

Έχουν διεξαχθεί αρκετές μελέτες για τα αίτια του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν βρεθεί σαφή αίτια. Ενώ οι παράγοντες που προκαλούν τα συμπτώματα που σχετίζονται με τη νόσο μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο, η ιατρική έρευνα έχει βρει στοιχεία για μερικούς παράγοντες που παίζουν ρόλο στην ανάπτυξη της νόσου και των συμπτωμάτων. Το φαγητό συνδέεται συνήθως με την πάθηση, ειδικά με την αλλαγή στη διατροφή τις τελευταίες δεκαετίες. Η έρευνα δείχνει σημαντική αύξηση στη διάγνωση της νόσου σε σύγκριση με περισσότερα άτομα που καταναλώνουν επεξεργασμένα τρόφιμα και τρόφιμα που παρασκευάζονται από εστιατόρια φαστ φουντ.

Το άγχος έχει επίσης συνδεθεί με το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Παρόλο που το άγχος δεν προκαλεί άμεσα την ασθένεια, μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα της νόσου όταν εμφανίζονται επεισόδια κατάθλιψης και άγχους. Οι ορμόνες παίζουν επίσης ρόλο στην πυροδότηση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με τη νόσο, ειδικά κατά τη διάρκεια ενός εμμηνορροϊκού κύκλου σε γυναίκες ασθενείς.

Άλλοι παράγοντες που έχουν συσχετιστεί με την ανάπτυξη του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου περιλαμβάνουν τα αντιβιοτικά και πολλά άλλα φάρμακα και λοιμώξεις γενετικών οδών. Η έρευνα βρήκε επίσης στοιχεία ότι η ασθένεια είναι πιο πιθανό να αναπτυχθεί σε έναν ασθενή με οικογενειακό ιστορικό της πάθησης.

 

Επιλογές θεραπείας

Το γεγονός ότι η ακριβής αιτία της νόσου είναι άγνωστη καθιστά δύσκολη την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πάθησης. Αυτό δεν σημαίνει ότι η κατάσταση είναι μη θεραπεύσιμη. Οι γιατροί συνήθως τείνουν να επικεντρώνονται στην παροχή αποτελεσματικής ανακούφισης για τα συμπτώματα που σχετίζονται με την πάθηση, προκειμένου να παρέχουν στους ασθενείς καλύτερη ποιότητα ζωής. Πολλές αλλαγές στον τρόπο ζωής συνιστώνται επίσης συνήθως στον ασθενή προκειμένου να αποφευχθούν παράγοντες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν συμπτώματα. Αποφεύγοντας τα τρόφιμα που είναι γνωστό ότι προκαλούν αέρια, καθώς και τη γλουτένη και ορισμένους τύπους υδατανθράκων, πολλά συμπτώματα μπορούν να ανακουφιστούν. Ένας γιατρός μπορεί επίσης να συνταγογραφήσει αντιδιαρροϊκά φάρμακα, αντικαταθλιπτικά φάρμακα, αντιχολινεργικά φάρμακα και αντιβιοτικά για τη θεραπεία της πάθησης. Υπάρχουν επίσης δύο τύποι φαρμάκων που έχουν σχεδιαστεί για να θεραπεύουν ειδικά το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

 

Θεραπεία Βιοσυντονισμού-βιορύθμισης

Η θεραπεία βιοσυντονισμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για τη διάγνωση και τη θεραπεία πολλών παρασίτων και βακτηρίων που προκαλούν το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Οι οργανισμοί προκαλούν τα συμπτώματα στον ασθενή εκπέμπει ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο μέσα στο σώμα. Αυτό το πεδίο στη συνέχεια αποθηκεύεται σε υγρά, όργανα και ιστούς. Με τη χρήση συσκευής θεραπείας βιοσυντονισμού μπορεί να γίνει πιο συγκεκριμένη διάγνωση για τον προσδιορισμό του είδους του παρασίτου που προσβάλλει τον ασθενή, καθώς και για τον εντοπισμό και πιθανά αλλεργιογόνα. Μια θεραπεία βιοσυντονισμού θα ακολουθήσει τη διάγνωση στέλνοντας ένα ανεστραμμένο πεδίο σε όλο το σώμα. Το ανεστραμμένο πεδίο βασίζεται στο αρχικό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που εκπέμπεται από τους οργανισμούς. Μετά από επιτυχή θεραπεία με συσκευή θεραπείας βιοσυντονισμού, οι οργανισμοί δεν θα μπορούν να συνεχίσουν να βλάπτουν τον ξενιστή,

 

Συμπέρασμα

Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου είναι μια ευρέως διαδεδομένη ασθένεια που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ενώ η αιτία της νόσου είναι άγνωστη, πολλοί παράγοντες κινδύνου έχουν εντοπιστεί μέσω πολυάριθμων μελετών. Αυτό έχει βοηθήσει τους ειδικούς γιατρούς να παρέχουν αποτελεσματικές θεραπευτικές επιλογές για την ανακούφιση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με τη νόσο. Η θεραπεία με βιοσυντονισμό είναι επίσης μια αποτελεσματική επιλογή που μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τη φλεγμονή και τον ερεθισμό.  

Μελετες για τον Βιοσυντονισμο

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8892610/

 

Βιοσυντονισμός, μια εναλλακτική θεραπεία για την ήπια και μέτρια κατάθλιψηDaniela Muresan , 1 Septimiu Voidăzan , 2αντίστοιχος συγγραφέας Andreea Salcudean , 3 Cristina Raluca Bodo , 4 και Iosif Gabos Grecu 5

Πληροφορίες συντάκτη Σημειώσεις άρθρου Πληροφορίες πνευματικών δικαιωμάτων και άδειας χρήσης Αποποίηση ευθύνης PMC

Σχετικά δεδομένα

Δήλωση διαθεσιμότητας δεδομένων

Η κατάθλιψη είναι μια αρνητική συναισθηματική κατάσταση που μπορεί να επιμείνει για μικρές ή μεγάλες χρονικές περιόδους με ποικίλη σοβαρότητα. Σκοπός της παρούσας μελέτης ήταν η αξιολόγηση της μεθόδου με την οποία η θεραπεία με βιοσυντονισμό μπορεί να βελτιώσει τη βαρύτητα της υποτροπιάζουσας καταθλιπτικής διαταραχής με μέτρια και ήπια επεισόδια που βιώνουν οι ασθενείς. Η θεραπεία βιοσυντονισμού είναι μια μέθοδος ενεργειακής θεραπείας που επεξεργάζεται τις ηλεκτρομαγνητικές πληροφορίες του ανθρώπινου σώματος χρησιμοποιώντας μια ευαίσθητη συσκευή Mora Nova χρησιμοποιώντας ηλεκτρόδια. Επιπλέον, αυτή η βελτίωση συγκρίθηκε με εκείνη που επιτεύχθηκε με την εφαρμογή μονοθεραπείας με εκλεκτικούς αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης. Η μελέτη περιελάμβανε δύο ομάδες ασθενών που έπασχαν από κατάθλιψη. Η πρώτη ομάδα έλαβε θεραπεία βιοσυντονισμού για πέντε εβδομάδες. Η δεύτερη ομάδα έλαβε είτε νεοεισαχθέντα είτε συνεχιζόμενη φαρμακολογική θεραπεία με εκλεκτικά αντικαταθλιπτικά αναστολέα επαναπρόσληψης σεροτονίνης, ως μονοθεραπεία, για πέντε εβδομάδες. Πραγματοποιήθηκε μέτρηση της σοβαρότητας του αποτελέσματος. Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι, η βελτίωση της βαθμολογίας στην κλίμακα Hamilton, που χρησιμοποιήθηκε για την αξιολόγηση της κατάθλιψης και περιελάμβανε 17 στοιχεία, έδειξε μέσο όρο 3,1 [τυπική απόκλιση (SD), 1,28] για την ομάδα βιοσυντονισμού ένα και μέσο όρο 2,2 (SD, 0,61). για τη δεύτερη ομάδα. Η διαφορά μεταξύ των δύο σειρών δεδομένων ήταν στατιστικά σημαντική (P<0,0001, Student’s t-test). Καθώς το αποτέλεσμα της θεραπείας βιοσυντονισμού ήταν υψηλότερο από το αποτέλεσμα της εκλεκτικής φαρμακευτικής αγωγής με αναστολέα επαναπρόσληψης σεροτονίνης, μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι ο βιοσυντονισμός μπορεί να μειώσει τη σοβαρότητα των ασθενών που αντιμετωπίζουν υποτροπιάζουσα καταθλιπτική διαταραχή με μέτρια και ήπια επεισόδια. Επιπλέον, η μείωση της βαρύτητας για την ομάδα βιοσυντονισμού σε σύγκριση με την ομάδα των αντικαταθλιπτικών φαρμάκων ήταν στατιστικά σημαντική.

Λέξεις κλειδιά: θεραπεία βιοσυντονισμού, κατάθλιψη, σεροτονίνη, εναλλακτική ιατρική, εκλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης

Εισαγωγή

Η κατάθλιψη είναι η πιο κοινή νόσος των συναισθηματικών διαταραχών, η οποία εντάσσεται στον τομέα της ψυχιατρικής. Η κατάθλιψη ορίζεται περισσότερο ως διαταραχή της διάθεσης παρά ως διαταραχή της σκέψης, που περιορίζει τη φυσιολογική λειτουργία των ατόμων και κυμαίνεται από μια εξαιρετικά ήπια έως μια σοβαρή μορφή ( 1 ) .

Αυτή η αρνητική συναισθηματική κατάσταση μπορεί να επιμείνει για μικρό χρονικό διάστημα ή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, με ήπια, μέτρια ή σοβαρή ένταση, που μπορεί να βλάψει σοβαρά την υγεία του ατόμου ( 2 ). Σε παγκόσμιο επίπεδο, η κατάθλιψη είναι η κύρια αιτία πρόωρου θανάτου, μαζί με τις καρδιαγγειακές παθήσεις και τον καρκίνο, περιορίζοντας το άτομο από τη δραστηριότητα και με σημαντικό κίνδυνο αυτοκτονίας ( 3 ). Σχεδόν 800.000 άτομα πεθαίνουν κάθε χρόνο από αυτοκτονία ( 4 ). Η κατάθλιψη βρίσκεται στο 5% των Ευρωπαίων και το 25% είναι πιθανό να βιώσει ένα καταθλιπτικό επεισόδιο τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του ( 5). Μέχρι το 2030, εκτιμάται ότι η κατάθλιψη θα γίνει μια από τις πιο σημαντικές ψυχικές διαταραχές και διαταραχές συμπεριφοράς, καθώς κατέχει σήμερα τη δεύτερη θέση στην κατάταξη των ασθενειών παγκοσμίως, μετά τα καρδιαγγειακά νοσήματα ( 6 ) .

Περίπου το 80% των ατόμων που πάσχουν από ψυχική ασθένεια δεν λαμβάνουν θεραπεία, ειδικά σε φτωχά ανεπτυγμένες χώρες ( 7 ). Οι πιο κοινές θεραπείες που χρησιμοποιούνται στην κατάθλιψη είναι η φαρμακευτική αγωγή με αντικαταθλιπτικά ή ο συνδυασμός τους με ψυχοθεραπεία ή ψυχοθεραπεία ως μοναδική θεραπεία. Κάθε θεραπεία που χρησιμοποιήθηκε βρέθηκε χρήσιμη, αλλά για ασθενείς με σοβαρή κατάθλιψη, βρέθηκε υψηλό ποσοστό εγκατάλειψης και χαμηλή ύφεση και παρατηρήθηκαν κλινικά σημαντικές διαφορές μεταξύ αντικαταθλιπτικών και εικονικού φαρμάκου. Κατά συνέπεια, οι ασθενείς με ήπια ή μέτρια κατάθλιψη αναζητούν εναλλακτικές θεραπείες ( 1 ).

Η θεραπεία βιοσυντονισμού έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία ως εναλλακτική θεραπεία από το 1970 σε διάφορες παθήσεις, από πολλούς επαγγελματίες παγκοσμίως. Αυτό το είδος θεραπείας παρουσιάστηκε από τον φυσικό Franz Morell και τον τεχνικό ηλεκτρολόγων μηχανικών Erich Rasche ως αποτέλεσμα ιατρικών δοκιμών στον ηλεκτροβελονισμό. Έχουν ολοκληρωθεί αρκετές κλινικές, φυσικές και οργανικές μελέτες από παγκόσμιες ερευνητικές ομάδες που καταδεικνύουν την αποτελεσματικότητα της προσέγγισης βιοσυντονισμού σε καταστάσεις όπως αλλεργίες, ρευματικές παθήσεις, αναπνευστικές παθήσεις και πολλά επώδυνα σύνδρομα ( 8). Στην παρούσα μελέτη, ο στόχος ήταν να προσδιοριστεί εάν αυτή η νέα μέθοδος θεραπείας είναι μια βιώσιμη εναλλακτική λύση στα αντικαταθλιπτικά από την κατηγορία των εκλεκτικών αναστολέων επαναπρόσληψης σεροτονίνης για ασθενείς που διαγνώστηκαν με υποτροπιάζουσα μέτρια ή ήπια καταθλιπτική διαταραχή, μειώνοντας το επίπεδο κατάθλιψης που ποσοτικοποιήθηκε με την Κλίμακα Hamilton. . Επιπλέον, ο στόχος ήταν να επαληθευτεί η μηδενική υπόθεση (H0), η οποία υποστηρίζει ότι η εφαρμοζόμενη θεραπεία βιοσυντονισμού δεν επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης σε ασθενείς με υποτροπιάζουσα μέτρια και ήπια καταθλιπτική διαταραχή, σε σύγκριση με τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα της κατηγορίας εκλεκτικών αναστολέων επαναπρόσληψης σεροτονίνης. 

Ασθενείς και μέθοδοι

Η παρούσα μελέτη περιελάμβανε ασθενείς με υποτροπιάζουσα ήπια και μέτρια καταθλιπτική διαταραχή σύμφωνα με τα κριτήρια που αναφέρονται στο Diagnostic Manual of Mental Disorders Five (DSMV) ( 2 ).

Οι ασθενείς επιλέχθηκαν από το Κλινικό Νοσοκομείο της κομητείας Mureș, Psychiatry Clinic I, στο Targu-Mures της Ρουμανίας και στην εξειδικευμένη κλινική εξωτερικών ασθενών και στο Terapia Ultramed Bioresonance Therapy Practice εντός της Terapia Ultramed Clinic του Targu-Mures. Η αναδρομική μελέτη διεξήχθη από τον Οκτώβριο του 2017 έως το 2018. Οι συμμετέχοντες έλαβαν εξήγηση για τον τρόπο διεξαγωγής της έρευνας, τη διάρκειά της, τα οφέλη, τα στάδια, τις επιπτώσεις, την εμπιστευτικότητα των δεδομένων και τη δυνατότητα εξόδου από τη μελέτη ανά πάσα στιγμή. Η συμμετοχή στη μελέτη βασίστηκε στον εθελοντισμό. Τα υποκείμενα έλαβαν ενημερωμένο έντυπο συγκατάθεσης σχετικά με τη συμμετοχή τους στη μελέτη, το οποίο εν γνώσει τους υπογράφηκε από εκείνους που συμφώνησαν. Τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κλινικού Νοσοκομείου της κομητείας Mureș ενέκριναν θετικά τη μελέτη (αρ. 16462/16.10.2017).

Ομάδες ασθενών

Η ομάδα που αναλύθηκε αποτελούνταν από γυναίκες και άνδρες, από διαφορετικά κοινωνικά υπόβαθρα, ηλικίας μεταξύ 18 και 89 ετών (μέσος όρος 49 ετών/SD 17,16 ετών). Ασθενείς που είχαν υποβληθεί σε απόπειρες αυτοκτονίας στο ιατρικό τους ιστορικό, ασθενείς με βηματοδότες και έγκυες γυναίκες αποκλείστηκαν.

Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες ως εξής: Η ομάδα 1 περιελάμβανε 40 ασθενείς (31 γυναίκες και 9 άνδρες), με 17 γυναίκες να έχουν υποτροπιάζοντα ήπια καταθλιπτικά επεισόδια και 14 γυναίκες υποτροπιάζοντα μέτρια καταθλιπτικά επεισόδια. Στην κατηγορία των ανδρών, 4 άνδρες έπασχαν από επαναλαμβανόμενο μέτριας έντασης καταθλιπτικό επεισόδιο και 5 άνδρες από ένα επαναλαμβανόμενο ήπιο καταθλιπτικό επεισόδιο. Έλαβαν αποκλειστικά θεραπεία βιοσυντονισμού. Η ομάδα 2 περιελάμβανε 40 ασθενείς (19 ήταν γυναίκες και 21 άνδρες). Όλοι οι συμμετέχοντες στη μελέτη σε αυτήν την ομάδα είχαν προηγουμένως διαγνωστεί με υποτροπιάζοντα μέτρια καταθλιπτικά επεισόδια. Έλαβαν μονοθεραπεία με αντικαταθλιπτικά από την κατηγορία των εκλεκτικών αναστολέων επαναπρόσληψης σεροτονίνης. Αναλυτικά η δημογραφική δομή των δύο ομάδωνΠίνακας Ι.

Πίνακας Ι

Δημογραφικές όψεις των ομάδων που μελετήθηκαν.

 

Μεταβλητός       Ομάδα 1 Βιοσυντονισμός             Ομάδα 2 SSRI

Φύλο (γυναικείο)             77,50%  47,50%

     Ηλικία (έτη)                  

     Μέσος όρος ± SD        43,85±12,58       55±17,16

Οικογενειακή κατάσταση (%)                     

     Παντρεμένος 50.00     55.00

     Διαζευγμένος               30.00     7,50

     Μονόκλινο    20.00     20.00

     Χήρος              0,00       17.50

Εκπαιδευτικό επίπεδο (%)                           

     Πρωταρχικός 0,00       12.50

     Γυμναστήριο 0,00       17.50

     Λύκειο            30.00     30.00

     Δευτερεύων  12.50     0,00

     επαγγελματική σχολή              5.00       20.00

     Ανώτερη εκπαίδευση               52,50     20.00

Περιβάλλον (%)                

     Αγροτικός      35.00     37,50

     Αστικός           65.00     62,50

Ανοίξτε σε ξεχωριστό παράθυρο

SSRI, εκλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης. SD, τυπική απόκλιση.

Μέθοδος

Για όλους τους ασθενείς, παρακολουθήθηκε η μείωση του επιπέδου της κατάθλιψης, μέσα σε διάστημα 2 μηνών το πολύ, από την πρώτη έως την πέμπτη συνεδρία.

Η θεραπεία βιοσυντονισμού συνίστατο σε 20 λεπτά και διεξήχθη χρησιμοποιώντας μια συσκευή βιοσυντονισμού Mora Nova (Med-Tronik GmbH, Γερμανία). Η συσκευή βιοσυντονισμού εμφανίζει αυτόματα στην οθόνη της συσκευής τις 16 τιμές του ενεργειακού πεδίου, οκτώ στην αρχή και οκτώ στο τέλος κάθε συνεδρίας βιοσυντονισμού. Κατά την έναρξη της θεραπείας, η αγωγιμότητα μεταξύ των χεριών και των ποδιών μετράται αυτόματα και εμφανίζεται. Η αρχή της βασικής θεραπείας βιοσυντονισμού με τη συσκευή Mora Nora περιλαμβάνει ενδογενή θεραπεία, μέσω ηλεκτροδίων χεριού και ποδιού, στις παλάμες και στα δάχτυλα και στα πέλματα, αντίστοιχα, όπου παρέχονται οι ρεφλεξογόνες περιοχές των οργάνων, που θεωρείται η θεμελιώδης αρχή της θεραπείας. με φυσικό βιοσυντονισμό. Μέσω αυτών των μετρήσεων αξιολογήθηκε η ειδική αντίδραση του ασθενούς στην εφαρμοσμένη θεραπεία,9 ).

Η συσκευή Mora είναι ένας ηλεκτρομαγνητικός πομποδέκτης, με συχνότητα μεταξύ 0,1 και 480.000 Hz, ασφαλισμένος με φίλτρο συχνότητας από 1 έως 500.000 Hz, το οποίο λειτουργεί μέσω σύνδεσης σε πηγή ηλεκτρικής ενέργειας ( 10 ) .

Η βασική αρχή των συζευγμένων ηλεκτρικών ταλαντωτών είναι να θεωρούν τα κύτταρα ως πολύπλοκα συστήματα στρωμάτων ή ως φορτισμένες δομές, αντίστοιχα, όλα τα βιομόρια είναι πολύ φορτισμένα ιόντα ή ακόμα και πολυπόλοι. Τα κυτταρικά συστήματα θεωρούνται ως πολλές διαφορετικές κατανομές φορτίων και ρευμάτων, που προκαλούνται από τη μεταφορά φορτίου μέσω δεσμών υδρογόνου ή άλλων μοριακών παραμορφώσεων. Η εξελιγμένη τεχνική της συσκευής Mora, μέσω του προγράμματος βιορυθμού, διαχώρισε τις πληροφορίες ταλάντωσης των μορίων που καταπονούν το σώμα από τις πληροφορίες ταλάντωσης που ευνοούν την υγεία του σώματος. Το ανθρώπινο σώμα ενσωματώνει παρόμοιες διακριτές συχνότητες μοριακών ταλαντώσεων, που δίνονται από τη δύναμη των διαμοριακών δυνάμεων ( 11). Κατά τη σύνδεση του ασθενούς στη συσκευή βιοσυντονισμού, δεν πρέπει να υπάρχουν μηχανικές συσκευές όπως smartphone, κοσμήματα, κλιπ ή οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή. Πριν και μετά από κάθε συνεδρία θεραπείας, τα ηλεκτρόδια καθαρίζονται με 70 0 αλκοόλη ( 12 ).

Η θεραπεία εξατομικεύτηκε ανάλογα με τον βιορυθμό του ασθενούς και ενσωμάτωσε υψηλή και χαμηλή ισχύ. Μέσω του βιορυθμού, το θεραπευτικό πρόγραμμα που επιλέχθηκε από το λογισμικό της συσκευής ρύθμιζε και έλεγχε τις ταλαντευόμενες πληροφορίες του ίδιου του ασθενούς, καθώς και την ικανότητά τους να προσαρμόζονται, προκειμένου να ξεκινήσουν επακριβώς στοχευμένες διαδικασίες επούλωσης ( 13 ) .

Ενδογενής θεραπεία

Η ενδογενής θεραπεία περιλαμβάνεται στην αρχή της βασικής θεραπείας βιοσυντονισμού με τη συσκευή Mora Nova και θεωρείται η θεμελιώδης αρχή της θεραπείας βιοσυντονισμού σε φυσικό επίπεδο. Αυτός ο τύπος θεραπείας περιλαμβάνει το καταστροφικό συμπέρασμα ή τη λεγόμενη «επικαλυπτόμενη εξάλειψη» άκαμπτων, μεμονωμένων δονήσεων, που θεωρούνται από μόνες τους παθολογικές δονήσεις. Με αυτόν τον τρόπο φαίνεται να ενσωματώνονται στην ευέλικτη δονητική σύνθεση των ασθενών μέσω των διαδικασιών αυτορρύθμισης. Τα φυσιολογικά μπλοκαρίσματα που σχετίζονται με τους «άκαμπτους» κραδασμούς αργότερα διαλύονται. Σύμφωνα με αυτές τις υποθέσεις, οι «παθολογικές δονήσεις» συσχετίζονται με την ασθένεια σε ηλεκτρομαγνητικό επίπεδο. Μια ασθενής ηλεκτρομαγνητική αλληλεπίδραση έχει μια φυσιολογική συνέπεια, λόγω της πληροφοριακής καταλυτικής επίδρασης, επειδή είναι αδύναμες αλληλεπιδράσεις, σε μια αρχικά εύθραυστη κατάσταση. Η ενέργεια που απαιτείται για την εκτέλεση του προγράμματος πρέπει να παρέχεται από το ίδιο το ζωντανό σύστημα, μέσω των σημείων βελονισμού των κάτω και άνω άκρων. Η θεραπεία βιοσυντονισμού προάγει επίσης τις δυνατότητες του ατόμου για αυτοθεραπεία (12 ).

Μονοθεραπεία

Η δεύτερη ομάδα έλαβε μονοθεραπεία με εκλεκτικούς αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης (SSRIs) όπως υποδεικνύεται στοΠίνακας II. Οι SSRI αποτελούν μέρος μιας από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες κατηγορίες αντικαταθλιπτικών, με χαμηλότερη τοξικότητα και πολύ υψηλότερη ασφάλεια σε σύγκριση με τα αντικαταθλιπτικά πρώτης γενιάς, τα οποία περιλαμβάνουν αναστολείς μονοαμινοξειδάσης και τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά. Όσον αφορά τον μηχανισμό δράσης, οι SSRI αναστέλλουν την επαναπρόσληψη σεροτονίνης, οδηγώντας σε αύξηση του χρόνου παραμονής της σεροτονίνης στη συναπτική σχισμή, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη διέγερση των υποδοχέων, οδηγώντας σε μεγαλύτερη συσσώρευση σεροτονίνης στη συναπτική σχισμή και αυξημένη σηματοδότηση μεταξύ των συνάψεων. Η θεραπεία με SSRI διεγείρει τους υποδοχείς 5HT 1A και 5HT 7 σε κυτταρικά σώματα στον πυρήνα της raffia και 5HT 1Dυποδοχείς στα σεροτονινεργικά τερματικά, μειώνοντας τη σύνθεση και την απελευθέρωση 5HT. Με επαναλαμβανόμενη χορήγηση ενός SSRI, παρατηρείται σταδιακή μείωση και απευαισθητοποίηση αυτών των μηχανισμών αυτο-υποδοχέων. Η προς τα κάτω ρύθμιση των μετασυναπτικών υποδοχέων 5HT 2A μπορεί να συμβάλει είτε στην άμεση αντικαταθλιπτική αποτελεσματικότητα είτε επηρεάζοντας τη νοραδρενεργική λειτουργία και άλλους σεροτονινεργικούς υποδοχείς. Άλλοι μετασυναπτικοί υποδοχείς 5ΗΤ παραμένουν δεκτικοί σε αυξημένες συναπτικές συγκεντρώσεις 5ΗΤ και συμβάλλουν στα θεραπευτικά αποτελέσματα των SSRI. Τα επακόλουθα αποτελέσματα της θεραπείας με SSRI μπορεί επίσης να είναι σημαντικά για τη μεσολάβηση των τελικών αποκρίσεων της θεραπείας ( 14 , 15 ).

 

Πίνακας II

Περιγραφή φαρμάκου SSRI.

 

φαρμακευτική αγωγή     Δοσολογία          αριθμός ασθενών

Εσιταλοπράμη   10 mg μία φορά την ημέρα          2

Μιρταζαπίνη      30 mg μία φορά την ημέρα          17

Μιρταζαπίνη      30 mg Μισό την ημέρα  2

Σερτραλίνη          50 mg μία φορά την ημέρα          2

Σερτραλίνη          50 mg δύο φορές την ημέρα       16

Σερτραλίνη          50 mg Μιάμιση φορά την ημέρα               1

Ανοίξτε σε ξεχωριστό παράθυρο

SSRI, εκλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης.

Κλίμακα Χάμιλτον

Προκειμένου να αξιολογηθεί το θεραπευτικό αποτέλεσμα, χρησιμοποιήθηκε η κλίμακα Hamilton για την αξιολόγηση της κατάθλιψης που αποτελείται από 17 στοιχεία (Ham-D: 17). Η Κλίμακα Hamilton μετρά μεμονωμένα καταθλιπτικά συμπτώματα και τη γενική τους βαρύτητα, που αντικατοπτρίζεται από μια τελική βαθμολογία, η οποία υποδεικνύει το βαθμό της κατάθλιψης. Η ελάχιστη βαθμολογία είναι 0 βαθμοί και η μέγιστη 52 βαθμοί. Τα συμπτώματα περιγράφονται ως σημεία αγκύρωσης που περιλαμβάνουν μεταξύ 3 και 5 πιθανές απαντήσεις σε κάθε στοιχείο, με αυξανόμενη σοβαρότητα. Η βαθμολογία μεταξύ 0 και 7 πόντων υποδηλώνει την κατάσταση της φυσιολογικής κατάστασης, η βαθμολογία μεταξύ 8 και 17 πόντων αντιπροσωπεύει ένα ελαφρύ επίπεδο κατάθλιψης, μεταξύ 18 και 24 μονάδων ένα μέτριο επίπεδο κατάθλιψης και μια βαθμολογία πάνω από 24 σημαίνει ένα σοβαρό επίπεδο κατάθλιψης ( 16). Αξιολογήθηκε η αλλαγή στα καταθλιπτικά συμπτώματα από την πρώτη έως την τελευταία συνεδρία θεραπείας και εφαρμόστηκε θεραπεία βιοσυντονισμού μία φορά την εβδομάδα. Για τη δεύτερη ομάδα, η αλλαγή στα καταθλιπτικά συμπτώματα αξιολογήθηκε μετά από πέντε εβδομάδες με αντικαταθλιπτική φαρμακευτική αγωγή. Η ανάλυση βαθμολογίας Hamilton παρουσιάζεται στοΠίνακας III.

 

Πίνακας III

Η βαθμολογία της κλίμακας Hamilton μεταξύ της αρχικής και της τελικής περιόδου για κάθε ομάδα.

 

Ομάδα 1 Βιοσυντονισμός             Αρχικό σκορ Χάμιλτον    Αποτέλεσμα σκορ Χάμιλτον               Διαφορά βαθμολογίας Χάμιλτον

Σημαίνω              16.9       13.8       3.1

SD          3.23       3.19       1.28

Αριθμός αξιών   40           40           40

Εντοπίστηκε ακραία τιμή             Οχι         Οχι         Οχι

Επίπεδο σημασίας                                        Ρ<0,0001

Ομάδα 2              Σκόρ Χάμιλτον   Σκόρ Χάμιλτον   Σκόρ Χάμιλτον

SSRI       Αρχικός Αποτέλεσμα       Διαφορά

Σημαίνω              22.8       20.6       2.2

SD          0,79       1.13       0,61

Αριθμός αξιών   40           40           40

Εντοπίστηκε ακραία τιμή             Οχι         Οχι         Οχι

Επίπεδο σημασίας                                        Ρ<0,0001

Ανοίξτε σε ξεχωριστό παράθυρο

SSRI, εκλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης. SD, τυπική απόκλιση.

Στατιστική ανάλυση

Για στατιστικούς υπολογισμούς χρησιμοποιήθηκε το Graph Pad 3.6 (GraphPad Software, Inc.). Το Student’s t-test χρησιμοποιήθηκε για την αξιολόγηση των διαφορών μεταξύ των μέσων των συνεχών μεταβλητών (που εκφράζονται ως μέσος όρος ± SD), ενώ οι διαφορές μεταξύ των μη παραμετρικών μεταβλητών (που εκφράζονται ως διάμεσος, εύρος) συγκρίθηκαν χρησιμοποιώντας τη δοκιμή Mann-Whitney. Ερμηνεύσαμε όλες τις δοκιμές έναντι ενός ορίου σημαντικότητας P=0,05 και η στατιστική σημασία λήφθηκε υπόψη για τιμές P κάτω από το όριο σημαντικότητας.

Αποτελέσματα

Η πρώτη ομάδα περιελάμβανε 40 ασθενείς, με βασική βαθμολογία μεταξύ 12 και 24 (μέση τιμή 16,9, τυπική απόκλιση (SD) 3,23) στην κλίμακα κατάθλιψης Hamilton, με 17 στοιχεία (Πίνακας III). Οι ασθενείς της πρώτης ομάδας έλαβαν μόνο θεραπεία βιοσυντονισμού για πέντε εβδομάδες, χωρίς κανένα άλλο είδος θεραπείας.

Η δεύτερη ομάδα, η ομάδα SSRI, περιελάμβανε 40 ασθενείς με βασική βαθμολογία στην κλίμακα κατάθλιψης Hamilton, με 17 στοιχεία μεταξύ 22 και 24 (μέσος όρος 22,8, SD 0,79) (Πίνακας III). Η δεύτερη ομάδα έλαβε είτε πρόσφατα εισαχθείσα είτε συνεχιζόμενη φαρμακολογική θεραπεία με εκλεκτικούς αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης σε μονοθεραπεία για πέντε εβδομάδες. Μετά την εφαρμοζόμενη θεραπεία, πραγματοποιήθηκε μέτρηση του αποτελέσματος της σοβαρότητας της νόσου. Η εξέλιξη στις βαθμολογίες του Hamilton παρουσιάζεται στοΕικ. 1.

Οι διαφορές υπολογίστηκαν για κάθε ασθενή. Η ομάδα 1 σημείωσε μεγαλύτερη μείωση στη βαθμολογία Hamilton. Η διαφορά μεταξύ των δύο σειρών δεδομένων ήταν στατιστικά διαφορετική, με βάση το Student’s t-test (P<0,0001).

Συζήτηση

Η παρούσα μελέτη είχε ως στόχο να προσδιορίσει εάν η θεραπεία βιοσυντονισμού έχει ποσοτικά μετρήσιμα αποτελέσματα στη θεραπεία ασθενών με υποτροπιάζουσα ήπια ή μέτρια καταθλιπτική διαταραχή. Επιπλέον, είχε ως στόχο να συγκρίνει το αποτέλεσμα της θεραπείας με μια ομάδα που έλαβε θεραπεία με εκλεκτικούς αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης.

Ως πλεονέκτημα, όλοι οι ασθενείς διαγνώστηκαν με κατάθλιψη με βάση τα κριτήρια DSMV, τα οποία αξιολογήθηκαν από περιορισμένο αριθμό ψυχιάτρων. Εφαρμόστηκαν αυστηρά κριτήρια αποκλεισμού. Τα ερωτηματολόγια Hamilton εφαρμόστηκαν από την ίδια ομάδα συνέντευξης σε όλους τους ασθενείς, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί, όσο το δυνατόν περισσότερο, μια υποκειμενική ερμηνεία.

Η χρήση εναλλακτικής και συμπληρωματικής ιατρικής έχει αυξηθεί στους ασθενείς με ψυχιατρικές διαταραχές, όπως και στον γενικό πληθυσμό ( 17 ). Ως εκ τούτου, υπάρχει ανάγκη να διερευνηθεί και να αναλυθεί ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν οι εναλλακτικές λύσεις, εάν είναι χρήσιμες και ποιους κινδύνους και οφέλη μπορεί να ενέχουν. Ωστόσο, οι πληροφορίες που βασίζονται σε στοιχεία είναι περιορισμένες.

Στο τρέχον μοντέλο φροντίδας ψυχικών ασθενειών, οι ευρέως χρησιμοποιούμενες θεραπείες περιλαμβάνουν φαρμακολογική φαρμακευτική αγωγή, ψυχοθεραπευτικές τεχνικές όπως ψυχοθεραπεία, γνωσιακή-συμπεριφορική θεραπεία και επίσης ηλεκτροσπασμοθεραπεία και διακρανιακή μαγνητική διέγερση (18 , 19 ) . Απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να βοηθήσει στον εντοπισμό οικονομικά αποδοτικών εναλλακτικών θεραπειών για τη θεραπεία της κατάθλιψης, ειδικά για ασθενείς που αρνούνται ή δεν επιθυμούν πλέον να συνεχίσουν τη φαρμακολογική θεραπεία με αντικαταθλιπτικά ( 16 , 20

Η εξειδικευμένη βιβλιογραφία παρουσιάζει αρκετές μελέτες στις οποίες η θεραπεία βιοσυντονισμού χρησιμοποιείται με επιτυχία στην περίπτωση διαφόρων παθολογιών ( 8 ) Από όσο γνωρίζουμε, καμία μελέτη μέχρι στιγμής δεν έχει πραγματοποιήσει αντικειμενική αξιολόγηση για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας βιοσυντονισμού ως εναλλακτικής μορφής θεραπείας σε τη θεραπεία της κατάθλιψης.

Μια ελεγχόμενη κλινική μελέτη πραγματοποιήθηκε στη Ρωσία το 2018 σε 60 ασθενείς, οι οποίοι ήταν αθλητές υψηλών επιδόσεων που επηρεάστηκαν από υπερβολική σωματική άσκηση και αφορούσε τη ρύθμιση της συστολικής αρτηριακής πίεσης, του καρδιακού ρυθμού, καθώς και τη μείωση του στρες αποκαθιστώντας το ψυχοσυναισθηματικό ισορροπία. Η ομάδα χωρίς εικονικό φάρμακο είχε πιο ευνοϊκά αποτελέσματα ( 21 ).

 

Η θεραπεία με βιοσυντονισμό μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τις γαστρεντερικές διαταραχές, όπως εντοπίστηκε σε μια τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία σε 20 άτομα με ψυχοσωματικές ασθένειες και γαστρεντερικές διαταραχές, αντίστοιχα

 

Μια πιλοτική μελέτη παρατήρησης που διεξήχθη σε 8 ασθενείς με λεμφοίδημα και λιποίδημα κάτω άκρων έδειξε ότι η θεραπεία βιοσυντονισμού στο λεμφοίδημα και το λιποίδημα ήταν αποτελεσματική, οδηγώντας σε μειωμένο οίδημα, ανακούφιση από τα συμπτώματα και βελτιωμένη λεμφική παροχέτευση, χωρίς παρενέργειες (19 , 23 ) .

Μια γερμανική προοπτική ελεγχόμενη κλινική μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 190 καπνιστές απέδειξε ότι η θεραπεία με βιοσυντονισμό Mora ήταν αποτελεσματική στη διακοπή του καπνίσματος και δεν παρουσίασε παρενέργειες ( 8 , 20 ).

 

Μια μελέτη που διεξήχθη στη Ρωσία ανέλυσε τη σύνθεση πρωτεϊνών από λεμφοκύτταρα από ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα που έλαβαν θεραπεία βιοσυντονισμού. Αυτή η μορφή θεραπείας χρησιμοποιείται για τη διόρθωση ενεργειακών διαταραχών στο μεσημβρινό σύστημα του σώματος, με ηλεκτρομαγνητικά κύματα σε εύρος συχνοτήτων 10-500.000 Hz. Διαπιστώθηκε ότι, μετά τη θεραπεία με βιοσυντονισμό, η ένταση της πρωτεϊνικής σύνθεσης στα ηρεμούντα λεμφοκύτταρα των ασθενών επέστρεψε στο φυσιολογικό

Στην παρούσα μελέτη, μεταξύ των ασθενών της πρώτης ομάδας, μετά την εφαρμογή πέντε συνεδριών θεραπείας βιοσυντονισμού, 4 άνδρες και 10 γυναίκες βελτιώθηκαν από μια μέτρια καταθλιπτική κατάσταση σε ένα ήπιο καταθλιπτικό στάδιο. Μεταξύ των συμμετεχόντων στη μελέτη στη δεύτερη ομάδα, τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες παρέμειναν σε κατάσταση μέτριας κατάθλιψης.

Οι περιορισμοί της μελέτης επιβάλλονται από την τρέχουσα κατάσταση της γνώσης στον τομέα του βιοσυντονισμού που είναι λιγότερο γνωστός στη Ρουμανία και λιγότερο μελετημένος στον κόσμο χωρίς αρκετές μελέτες. Επιπλέον, η θεραπεία βιοσυντονισμού στην παρούσα μελέτη εφαρμόστηκε με έναν μόνο τύπο συσκευής βιοσυντονισμού, αλλά η συσκευή Mora Nova κατά τη γνώμη μας είναι από τις πιο ισχυρές και πολύπλοκες που διατίθενται σήμερα στην αγορά. Επίσης, η περίοδος παρακολούθησης του ασθενούς ήταν σχετικά σύντομη στις πέντε εβδομάδες. Η υπέρβαση των περιορισμών της παρούσας μελέτης μπορεί να επιτευχθεί με την παρακολούθηση ασθενών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, χρησιμοποιώντας άλλους τύπους συσκευών βιοσυντονισμού.

 

Συμπερασματικά, τα αποτελέσματα της μελέτης επιβεβαίωσαν ότι η θεραπεία με βιοσυντονισμό θα μπορούσε να βελτιώσει, ανεξάρτητα από το επίπεδο κατάθλιψης που αξιολογήθηκε με την κλίμακα κατάθλιψης Hamilton που περιλαμβάνει 17 στοιχεία, την κατάσταση των ασθενών που πάσχουν από ήπια και μέτρια υποτροπιάζουσα κατάθλιψη, οι οποίοι δεν επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν φαρμακευτική θεραπεία .

Ωστόσο, συνιστώνται πιο αυστηρές και μεγαλύτερες μελέτες. Επί του παρόντος, με βάση την ανάλυση στην τρέχουσα μελέτη, η θεραπεία βιοσυντονισμού φαίνεται πολλά υποσχόμενη και αξίζει περαιτέρω μελέτη.