fbpx

Υδροθεραπεια Παχεος Εντερου

ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο καθαρισμός του παχέος εντέρου δεν είναι μια νέα ιδέα. στην πραγματικότητα, έχει πραγματοποιηθεί για χιλιάδες χρόνια από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που έχουν απολαύσει τα οφέλη για την υγεία τους από τη θεραπεία. Σήμερα, η θεραπεία είναι ασφαλέστερη και απλούστερη από ποτέ.
Μια παλαιά θεραπεία
Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι και Έλληνες ασκούσαν εσωτερική κάθαρση, όπως και οι παραδοσιακοί Κινέζοι και Ινδοί πολιτισμοί. Ο καθένας από αυτούς τους πολιτισμούς συνειδητοποίησε τα πολλά οφέλη υγείας και ευεξίας αυτής της φυσικής θεραπείας και το γεγονός ότι έχει υπομείνει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και έχει εξαπλωθεί τόσο ευρέως αποδεικνύει την αποτελεσματικότητά του.
Ο καθαρισμός του παχέος εντέρου δεν είναι μια νέα ιδέα. στην πραγματικότητα, έχει πραγματοποιηθεί για χιλιάδες χρόνια από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που έχουν απολαύσει τα οφέλη από τη θεραπεία. Σήμερα, η υδροθεραπεία είναι ασφαλέστερη και απλούστερη από ποτέ. Μια παλαιά θεραπεία
Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι και Έλληνες ασκούσαν εσωτερική κάθαρση, όπως και οι παραδοσιακοί Κινέζοι και Ινδοί πολιτισμοί. Ο καθένας από αυτούς τους πολιτισμούς συνειδητοποίησε τα πολλά οφέλη υγείας και ευεξίας αυτής της φυσικής θεραπείας και το γεγονός ότι έχει υπομείνει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και έχει εξαπλωθεί τόσο ευρέως αποδεικνύει την αποτελεσματικότητά του.
Γύρω στα τέλη του 20ού αιώνα αναπτύχθηκε ο πρώτος εξοπλισμός υδροθεραπείας. Έως τα τέλη της δεκαετίας του ’20 πολλοί γιατροί είχαν εξοπλισμό κάθαρσης παχέος εντέρου στα χειρουργεία τους και παρόμοιος εξοπλισμός βρέθηκε και στα νοσοκομεία. Τα άρθρα που ασχολούνται με την υγεία του παχέος εντέρου εμφανίστηκαν συχνά σε έγκυρα ιατρικά και επιστημονικά περιοδικά μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1930. Σήμερα, τα νοσοκομεία έχουν αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό τον εξοπλισμό με φθηνότερα καθαρτικά ,αν και κάποιοι τα βρίσκουν δυσάρεστα και αναποτελεσματικά.

Σύγχρονη Υδροθεραπεία

Ενώ η θεραπεία έχει αλλάξει πολλές μορφές κατά τη διάρκεια των αιώνων, η ουσία της θεραπείας παρέμεινε η ίδια – μια απαλή πλύση στο παχύ έντερο, χρησιμοποιώντας ζεστό νερό για να απομακρύνουν τα απορρίμματα, να καθαρίσουν και να εξασκήσουν το έντερο.
Οι σημερινοί θεραπευτές χρησιμοποιούν υγιεινά κλειστά συστήματα, με καθαρό, φιλτραρισμένο νερό για να καθαρίσουν το παχύ έντερο γρήγορα και εύκολα, χωρίς αναστάτωση, χάος και μυρωδιά, καθιστώντας τη σύγχρονη Colon Hydrotherapy ασφαλέστερη και πιο βολική από ποτέ.

Σχετικά με την υδροθεραπεία Colon hydrotherapy

Για να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε λίγο καλύτερα, αυτή η ενότητα θα εξηγήσει πώς λειτουργεί το πεπτικό σας σύστημα, πώς μπορειτε να το βοηθήσετε και γιατί πρέπει να λάβετε υπόψη σας την υδροθεραπεία Colon στην πρόληψη και στην διατήρηση της υγείας του εντέρου σας.
Η υδροθεραπεία Colon είναι μια απολύτως φυσική θεραπεία που απολαμβάνουν καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι, από διασημότητες και αστέρια κινηματογράφου αλλά και απλοί άνθρωποι όλων των ηλικιών, από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Μπορεί να φαίνεται λίγο περίεργο στην αρχή, αλλά όσο περισσότερο μαθαίνετε για τη θεραπεία και τα πολλά οφέλη της, τόσο περισσότερο θα δείτε ότι είναι ένας πολύ φυσιολογικός και φυσικός τρόπος να φροντίσετε την υγεία και την ευημερία σας.
Θα βρείτε επίσης απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις.

Πώς λειτουργεί το πεπτικό σύστημα ;

Το ανθρώπινο πεπτικό σύστημα είναι περίπου 9,5 μέτρα, από το αρχή μέχρι το τέλος και μετατρέπει τα τρόφιμα που τρώτε στη διατροφή που χρειάζεται το σώμα σας, πριν εξαλείψει τυχόν απομεινάρια. Πρόκειται για μια πολύπλοκη διαδικασία που μπορεί εύκολα να διαταραχθεί, προκαλώντας γνωστά πεπτικά προβλήματα.

Το στομάχι και το λεπτό έντερο

Ο πρωταρχικός ρόλος του στομάχου και του λεπτού εντέρου είναι να σπάσει και να απορροφήσει τη διατροφή από το φαγητό σας. Αυτό γίνεται μέσω μηχανικών και χημικών διεργασιών, συμπεριλαμβανομένου του μασήματος και της ανάδευσης, και της απελευθέρωσης οξέων και ενζύμων. Μέχρι τη στιγμή που το μείγμα αφήνει το λεπτό έντερο, το σώμα σας έχει απορροφήσει το 95% των διαθέσιμων θρεπτικών ουσιών.

Το παχύ έντερο (παχύ έντερο)

Ο ρόλος του παχέος εντέρου είναι να απορροφά το νερό και τα θρεπτικά συστατικά από ότι έχει απομείνει καθώς η τροφή περνά προς την έξοδο. Το κόλον επίσης λειτουργεί ώστε να καταστήσει αυτά τα απόβλητα ασφαλή εξουδετερώνοντας τα πεπτικά οξέα και τα ένζυμα, έτσι ώστε να μπορούν να περάσουν έξω από το σώμα σας χωρίς να προκαλέσουν ζημιά. Τα βακτήρια στο κόλον δουλεύουν με τα απόβλητα για να παράγουν βασικές βιταμίνες, όπως η βιοτίνη και η βιταμίνη Κ. Επίσης ζυμώνουν τα απόβλητα, και παράγουν περίπου 500 κ.ε .φυσικού αερίου κάθε μέρα.

Πεπτικά προβλήματα

Ο κανονικός χρόνος διέλευσης για τα τρόφιμα είναι περίπου 24 ώρες και πρέπει να αδειάζετε το έντερο σας τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Προβλήματα εμφανίζονται όταν ο χρόνος διέλευσης είναι είτε πολύ γρήγορος, προκαλώντας διάρροια, ή πολύ αργός, προκαλώντας δυσκοιλιότητα ή φούσκωμα. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην κακή διατροφή, στις ασθένειες ή στις μολύνσεις, καθώς και στους παράγοντες του τρόπου ζωής όπως η έλλειψη άσκησης, η ακανόνιστη διατροφή και η έλλειψη γευμάτων. Η υδροθεραπεία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενθαρρύνετε το κόλον σας να δουλεύει κανονικά και πάλι, ενώ ο θεραπευτής ,σας ενθαρρύνει να επανασυνδεθείτε με το σώμα σας και να κάνετε τις αλλαγές που χρειάζεστε για να αποφύγετε μελλοντικά προβλήματα.

Το έντερο και το μυαλό

Εκτός από τις φυσικές αιτίες, τα πεπτικά προβλήματα μπορούν επίσης να είναι το αποτέλεσμα του άγχους και των συναισθηματικών προβλημάτων. Υπάρχει μια ισχυρή σχέση μεταξύ του εντέρου και του νου, που παρατηρείται στην καθημερινή μας γλώσσα σε φράσεις όπως «πεταλούδες στο στομάχι» ή «στομάχι σε κόμπους», οι οποίες αντικατοπτρίζουν τον τρόπο με τον οποίο η κατάσταση του νου μας μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς τη φυσιολογική χώνεψή μας . Ως μέρος της συνεδρίας, ο θεραπευτής θα ενημερώσει για τους εξωτερικούς παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις εσωτερικές σας διαδικασίες.

Γιατί να κάνεις υδροθεραπεία παχέος εντέρου;

Οι άνθρωποι κάνουν υδροθεραπεία του παχέος εντέρου για διάφορους λόγους. Μερικοί αναζητούν ανακούφιση από τα συμπτώματα του IBS και άλλα γαστρεντερικά προβλήματα, όπως φούσκωμα, δυσκοιλιότητα ή διάρροια, ενώ άλλοι απλά θέλουν να διατηρήσουν και να βελτιώσουν την πεπτική τους υγεία και να απολαύσουν το φρέσκο, ελαφρύ συναίσθημα και τα ενισχυμένα επίπεδα ενέργειας που συχνά προέρχονται από την τον καθαρισμό του εντέρου.

Ανθυγιεινές σύγχρονες μορφές ζωής

Ακόμη και με την καλύτερη βούληση στον κόσμο, λίγοι από εμάς τρώμε τόσο υγιεινά, όπως πρέπει, ή να κάνουμε αρκετή άσκηση. Δυστυχώς, τα σώματά μας απλά δεν έχουν σχεδιαστεί για αυτόν τον καθιστό τρόπο ζωής που τροφοδοτείται από επεξεργασμένα και εκλεπτυσμένα τρόφιμα γεμάτα χημικά συνθετικά συστατικά. Αναπόφευκτα, αυτό αναστατώνει τον φυσικό τρόπο λειτουργίας του πεπτικού συστήματος σας, οδηγώντας σε μια σειρά αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία σας, από την πέψη και τα προβλήματα του εντέρου, μέχρι λήθαργος και πονοκεφάλους.

Πώς ένας καθαρισμός παχέος εντέρου μπορεί να βοηθήσει

Η υδροθεραπεία Colon λειτουργεί με το σώμα σας, βοηθώντας να επιστρέψει το πεπτικό σας σύστημα σε μια πιο φυσική, υγιή κατάσταση. Η απαλή ροή του νερού λειτουργεί με δύο τρόπους: Κατ ‘αρχάς καθαρίζει τα απόβλητα στο κόλον και, δεύτερον, διεγείρει το φυσικό νεύρο και την μυϊκή δράση των εντέρων για να ενθαρρύνει τη σωστή λειτουργία του εντέρου.
Σε αντίθεση με ένα κλύσμα, η υδροθεραπεία του παχέος εντέρου, σε συνδυασμό με το ευγενές κοιλιακό μασάζ από τον θεραπευτή σας, μπορεί να φτάσει στο πλήρες μήκος του παχέος εντέρου, εξασφαλίζοντας ένα λεπτομερή καθαρισμό και το μέγιστο όφελος.

Οφέλη πέραν του εντέρου

Η υδροθεραπεία του παχέος εντέρου δίνει σε πολλούς ανθρώπους μια αίσθηση γενικής ευεξίας και ενέργειας και είναι συχνά η έμπνευση για μια πιο υγιεινή διατροφή και έναν πιο φυσικό και προσεγμένο τρόπο ζωής..
Επιπλέον, επειδή το πεπτικό σας σύστημα είναι στενά συνδεδεμένο με τις υπόλοιπες λειτουργίες του σώματός σας, η θεραπεία μπορεί επίσης να σας βοηθήσει στους πονοκεφάλους, στις αλλεργίες στην ακμή και να βελτιώσει την ψυχική και σωματική υποτονικότητα. Φυσικά όταν αισθάνεστε καλά στο εσωτερικό, δείχνει και στο εξωτερικό, αναδεικνύοντας τη φυσική ομορφιά σας μέσα από καθαρότερο δέρμα και φωτεινότερα μάτια.

Ποιοι μπορούν να κάνουν υδροθεραπεία παχεος εντέρου ;

Σχεδόν ο καθένας μπορεί να επωφεληθεί από μια θεραπεία με υδροθεραπεία του παχέος εντέρου, είτε αντιμετωπίζει επί του παρόντος πεπτικά προβλήματα είτε όχι. περίπου το 53% των πελατών μας επιλέγουν την υδροθεραπεία για πεπτικά προβλήματα, ενώ οι υπόλοιποι κάνουν τη θεραπεία για γενικούς λόγους υγείας και ευεξίας. Από τους ερωτηθέντες, πάνω από το 90% θα συνιστούσε την υδροθεραπεία του παχεος εντέρου
Χωρίς υπερβολικούς ισχυρισμούς σχετικά με τη «θεραπεία» πεπτικών προβλημάτων, η εμπειρία μας δείχνει ότι μπορεί να παρέχει ανακούφιση από τα συμπτώματα μιας ευρείας γκάμας πεπτικών διαταραχών, συμπεριλαμβανομένης της IBS, της δυσκοιλιότητας, του φουσκώματος και των αερίων. Πολλοί από τους πελάτες μας βρίσκουν βοήθεια όπου η σύγχρονη ιατρική έχει αποτύχει, ειδικά όταν τα συμπτώματα έχουν απορριφθεί κάτω από την διάγνωση του ΙΒS
Ωστόσο, η υδροθεραπεία του παχέος εντέρου δεν είναι μόνο για πεπτικά προβλήματα, μπορεί επίσης να λειτουργήσει για να κρατήσει τα έντερα σας υγιή, με τον ίδιο τρόπο που η επίσκεψη στο γυμναστήριο μπορεί να σας βοηθήσει να σας κρατήσουμε σε φόρμα.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις στις οποίες η θεραπεία δεν συνιστάται.

Σε μερικούς ανθρώπους δεν συνιστάται να κάνουν υδροθεραπεία του παχέος εντέρου.
Συνηθισμένα παραδείγματα θα είναι τα άτομα με:

Μη ελεγχόμενη υψηλή αρτηριακή πίεση
Σοβαρή φλεγμονή στις αιμορροΐδες
Σοβαρή αναιμία
Αιμορραγία από το ορθό
Καρδιακή ασθένεια
Ρήγματα ή συρίγγια
Νεφρική ανεπάρκεια / ανεπάρκεια
Καρκίνος του εντέρου ή του ορθού
Ηπατική νόσος
Κολίτιδα / νόσο Crohn
Πρόσφατο χειρουργείο στην κοιλιά

Ο θεραπευτής σας θα πάρει ένα περιεκτικό ιατρικό ιστορικό και θα αξιολογήσει εάν είναι κατάλληλη για τις ατομικές σας ανάγκες υγείας.

Πως γίνεται η υδροθεραπεία του παχέος εντέρου;

Η υδροθεραπεία του παχέος εντέρου είναι μια απλή, ασφαλής και βολική θεραπεία, η οποία διαρκεί 45 λεπτά. Ο σύγχρονος επαγγελματικός εξοπλισμός μας, εξασφαλίζει ότι δεν υπάρχουν εμφανή απόβλητα ή μυρωδιά και ο θεραπευτής σας θα δουλέψει διακριτικά, προστατεύοντας την ασφάλειά και την αξιοπρέπεια σας ανά πάσα στιγμή.

Τι θα συμβεί στο ραντεβού σας;

Το πρώτο ραντεβού σας θα διαρκεί συνήθως περίπου μία ώρα και μισή και θα περιλαμβάνει συμβουλευτική, ιατρικό ερωτηματολόγιο και πλήρη εξήγηση του εξοπλισμού και της διαδικασίας.

Μετά τη διαβούλευση σας, η ίδια η θεραπεία διαρκεί περίπου 45 λεπτά, κατά τη διάρκεια της οποίας ο σύγχρονος, υγιεινός εξοπλισμός καθαρίζει απαλά το κόλον σας χρησιμοποιώντας ζεστό φιλτραρισμένο νερό, με μια απλή, αξιοπρεπή διαδικασία.

Πώς λειτουργεί η υδροθεραπεία του παχέος εντέρου;

Το θερμό φιλτραρισμένο νερό εισάγεται στο παχύ εντέρου σας μέσω ενός μικρού σωλήνα που ονομάζεται speculum που εισάγεται απαλά περίπου μια ίντσα και μισή στο ορθό σας. Καθώς μπαίνει το ζεστό νερό, θα αισθανθείτε μια πληρότητα καθώς το έντερο σας γεμίζει, στη συνέχεια, ένα χαλαρωτικό συναίσθημα καθώς αδειάζει. Η πίεση και η θερμοκρασία του νερού ελέγχονται προσεκτικά και όλα τα απόβλητα αποστραγγίζονται διακριτικά σε ένα κλειστό σύστημα χωρίς απολύτως κανένα χάος ή οσμές.
Αυτή η πλήρωση και η εκκένωση επαναλαμβάνονται αρκετές φορές και εφαρμόζεται μασάζ στην κοιλιά σας. Σε αντίθεση με ένα κλύσμα, η υδροθεραπεία φτάνει σε όλο το μήκος του παχέως εντέρου σας, και το μασάζ από τον θεραπευτή θα σας εξασφαλίσει έναν αποτελεσματικό καθαρισμό.

Η πλήρης διακριτική σας ευχέρεια είναι εξασφαλισμένη.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη θεραπεία, καθώς ο θεραπευτής σας κατανοεί την ευαισθησία της θεραπείας και θα λειτουργήσει για να διατηρήσει την αξιοπρέπειά σας ανά πάσα στιγμή. Θα σας δοθεί ιδιωτικότητα για να αλλάξετε και να έχετε πρόσβαση σε ιδιωτικές εγκαταστάσεις τουαλέτας. Θα εκτεθείτε μόνο για λίγα δευτερόλεπτα για την εισαγωγή του speculum, και μετά θα παραμείνετε καλυμμένοι καθ ‘όλη τη διάρκεια της θεραπείας.
Πιθανόν να πιστεύετε ότι θα αισθανθείτε λίγο αμηχανία από μια τέτοια προσωπική διαδικασία γιαυτό κάνουμε το καλύτερο ώστε να είστε σε χαλαρή κατάσταση