fbpx

Υδροθεραπεία Παχέος Εντέρου

Ιδιαίτερη Ολιστική και Άκρως Απολαυστική Εμπειρία που Αξίζει να Δοκιμάσετε !

Υδροθεραπεία Παχέος Εντέρου

Ιδιαίτερη Ολιστική και Άκρως Απολαυστική Εμπειρία που Αξίζει να Δοκιμάσετε !

Υδροθεραπεία Παχέως  Εντέρου

Ιδιαίτερη Ολιστική και Άκρως Απολαυστική Εμπειρία που
Αξίζει να Δοκιμάσετε !

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με υδροθεραπεία στο παχύ έντερο

Πώς μπορώ να προετοιμαστώ για μια συνεδρία υδροθεραπείας παχέος εντέρου;

Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι ιδιαίτερο πριν από τη θεραπεία σας, αλλά για τη δική σας άνεση θα πρέπει να αποφύγετε ένα βαρύ γεύμα αμέσως πριν από το ραντεβού σας. Πρέπει επίσης να αποφύγετε το αλκοόλ.

Τι προκαλεί η υδροθεραπεία;

Οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν τη διαδικασία να είναι αρκετά χαλαρωτική, χωρίς δυσφορία. Το κόλον γεμίζει και εκκενώνεται τακτικά ως μέρος της φυσιολογικής λειτουργίας του, οπότε η θεραπεία δεν είναι κάτι νέο. Μπορεί να αισθανθείτε διάφορες αισθήσεις πληρότητας και μετακίνησης στην κοιλιά σας καθ ‘όλη τη διάρκεια της θεραπείας.

Δεν είναι ενοχλητικό;

Καθόλου. Η θεραπεία σας θα πραγματοποιηθεί σε ιδιωτική αίθουσα θεραπείας από εκπαιδευμένο θεραπευτή ο οποίος κατανοεί την ευαισθησία της διαδικασίας. Είναι απολύτως φυσιολογικό να είσαι λίγο αμήχανος, αλλά ο θεραπευτής σου θα καταλάβει πλήρως και θα προσπαθήσει να σε βάλει στην άνεση. Μόλις τοποθετηθεί ο σωλήνας, θα παραμείνετε καλυμμένοι για την υπόλοιπη θεραπεία.

Υπάρχει κάποια μυρωδιά;

Καμία απολύτως. Ο σύγχρονος εξοπλισμός υδροθεραπείας του παχέος εντέρου σχηματίζει ένα σφραγισμένο σύστημα που απομακρύνει όλα τα απόβλητα καθαρά και υγιεινά.

Πόσο ασφαλής είναι;

Η ασφάλειά σας είναι υψίστης σημασίας. Ο σύγχρονος εξοπλισμός διατηρεί σταθερά τη θερμοκρασία και την πίεση του νερού μέσα σε ασφαλή όρια πρότυπα και για κάθε θεραπεία χρησιμοποιείται όλα είναι καινούργια, και αποκλειστικά μίας χρήσης.

Πονάει?

Καθόλου. Μπορεί να αισθάνεται λίγο περίεργο καθώς εισάγεται ο μικρός σωλήνας και μπορεί να έχετε μια φυσική ώθηση να το απομακρύνετε ξανά, αλλά αυτό περνάει γρήγορα. Ο θεραπευτής σας θα ελέγχει στενά την πλήρωση και την εκκένωση για να εξασφαλίσει ότι παραμένετε άνετα ανά πάσα στιγμή. Περιστασιακά, το κόλον μπορεί να συστέλλεται κατά τη διάρκεια της θεραπείας, δίνοντας μια αίσθηση ελαφριάς κράμπας αλλά αυτό είναι εύκολα ανεκτό και περνάει μόλις το έντερο εκκενωθεί ξανά.

Πώς μπορώ να μάθω εάν θα με βοηθήσει;

Όλοι είναι διαφορετικοί και οι θεραπείες βοηθούν μερικούς ανθρώπους περισσότερο από άλλους. Η εμπειρία πάντα συνοδεύετε από ανακούφιση ευεξία και αίσθηση ελαφράδας.

Τι μπορώ να περιμένω στη συνέχεια;

Γενικά, μόλις ολοκληρωθεί η θεραπεία σας, μπορείτε να συνεχίσετε με τη συνήθη ρουτίνα σας. Ενδέχεται να εμφανίσετε αύξηση των κινήσεων του εντέρου τις πρώτες ώρες, για να εξαλείψετε τυχόν υπόλοιπο νερό ή απόβλητα. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό και δεν πρέπει να συνεπάγεται υπερβολικό επείγον ή δυσφορία. Μετά από αυτό μπορεί να διαπιστώσετε ότι δεν χρειάζεται να πάτε στην τουαλέτα για λίγο, ίσως για μερικές ημέρες, καθώς τα έντερά σας έχουν αδειάσει.

Μήπως απομακρύνει τα «καλά βακτήρια»;

Τα περισσότερα από τα σημαντικά βακτήρια του εντέρου είναι παρόντα στο τοίχωμα του εντέρου και δεν αφαιρούνται κατά τη διάρκεια της υδροθεραπείας του παχέος εντέρου. Δεδομένου ότι αυτά τα καλά βακτήρια εκτρέφονται καλύτερα σε ένα ισορροπημένο περιβάλλον, ένα παχύ έντερο καθαρό μπορεί στην πραγματικότητα να βελτιώσει το περιβάλλον τους και να αυξήσει τον αριθμό τους. Ωστόσο, εάν ο θεραπευτής σας πιστεύει ότι τα βακτήρια του εντέρου σας μπορεί να είναι εκτός ισορροπίας, μπορεί να προτείνουν ένα προ-βιοτικό μετά τη θεραπεία σας.

Πόσο διαρκεί μια συνεδρία ;

Η ίδια η θεραπεία διαρκεί μέχρι 45 λεπτά, οπότε συνολικά, θα χρειαστεί τουλάχιστον μία ώρα. Η πρώτη σας θεραπεία θα διαρκέσει ίσως περισσότερο, καθώς ο θεραπευτής σας θα χρειαστεί να εξετάσει το ιατρικό σας ιστορικό και να αξιολογήσει την τρέχουσα υγεία του εντέρου σας προτού προχωρήσει στη θεραπεία σας.

Τι είδους νερό χρησιμοποιείται για την υδροθεραπεία του παχέος εντέρου;

Χρησιμοποιούμε πόσιμο νερό από το τροφοδοτικό. Αυτό στη συνέχεια φιλτράρεται επιμελώς για την απόλυτη ασφάλεια σας και θερμαίνεται στη θερμοκρασία του σώματος ή λίγο παραπάνω για την άνεσή σας.

Θα μπορώ να φάω μετά ;

Μετά από μια υδροθεραπεία παχεος εντέρου, μπορείτε να συνεχίσετε με την κανονική καθημερινή σας ρουτίνα. Ωστόσο, θα πρέπει να αποφύγετε τυχόν τρόφιμα που γνωρίζετε ότι ερεθίζουν ή αναστατώνουν το στομάχι σας και αποφεύγουν το αλκοόλ. Ο θεραπευτής σας θα σας προσφέρει συμβουλές σχετικά με τις επιλογές υγιεινής διατροφής για να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα οφέλη που έχετε αποκτήσει από τη θεραπεία.

Πόσες θεραπείες θα χρειαστώ;

Αυτό εξαρτάται από τον λόγο σας, καθώς και πόσο επιτυχής ήταν η θεραπεία. Ο θεραπευτής σας θα σας συμβουλέψει εάν χρειάζεστε περαιτέρω θεραπείες, καθώς και πότε και πόσο συχνά θα πρέπει να επιστρέψετε.

Υπάρχουν οποιεσδήποτε επιπτώσεις;

Οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται υπέροχα μετά από μια υδροθεραπεία παχέος εντέρου, με ανανεωμένη ενέργεια και ζωτικότητα. Ωστόσο, μερικές φορές κάποιοι πελάτες μπορεί να αισθάνονται λίγο αναστατωμένοι για μερικές ώρες . Εάν έχετε κάποιες ανησυχίες ή αισθάνεστε αδιαθεσία, μιλήστε στο θεραπευτή σας, ο οποίος θα μπορεί να εξηγήσει σε εσάς τις αντιδράσεις του σώματός σας.

Υπάρχουν περιστάσεις στις οποίες δεν θα έπρεπε να κανω υδροθεραπεία παχέος εντέρου;

Ναι, ορισμένες ιατρικές καταστάσεις θα σας εμποδίσουν να πάρετε τη θεραπεία. Αν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία, μπορείτε να μας καλέσετε για επαγγελματικές συμβουλές.

Μπορώ να κάνω την υδροθεραπεία παχέος εντέρου κατά τη διάρκεια της περιόδου μου;

Ναί. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο η διαδικασία δεν θα ήταν επιτυχής.

Είμαι έγκυος. Μπορώ να κάνω υδροθεραπεία ;

Όχι. Δεν κάνουμε σε έγκυες γυναίκες αλλά και κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε περιόδου της εγκυμοσύνης τους.